Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Türkiye’ye red, İslâma reddir

Fransa’nın en önde gelen gazetelerinden Le Monde Diplomatique’in eski editörlerinden Ortadoğu uzmanı Alain Gresh, cumhurbaşkanlığının en güçlü adayı olarak gösterilen İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy’nin “Türkiye’nin Avrupa Birliğinde yeri yok” açıklamasının “İslâmı AB’ye sokmama” anlamına geldiğini söyledi.

Fransa’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Türkiye’nin seçim malzemesi yapılması sert eleştirileri de beraberinde getiriyor. Cumhurbaşkanlığının en güçlü adayı olarak gösterilen İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy’nin “Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde yeri yok.” açıklamasının ‘İslâm’ı AB’ye sokmama’ anlamına geldiği ifade ediliyor.

Ülkenin en önde gelen gazetelerinden Le Monde Diplomatique’in eski editörlerinden Ortadoğu uzmanı Alain Gresh, son dönemlerde Türkiye’nin seçim malzemesi olarak kullanılmasının yaygın olduğuna işaret ediyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan ve İsrail-Filistin sorunu üzerinde pek çok kitabı bulunan Ortadoğu uzmanı Gresh, İslâm’la özdeşleştirilen problemlerin aslında sosyo-ekonomik olduğunu öne sürüyor.

Batı’da İslâm’dan en hafif şekilde bir bahsedişin tartışmalara ve hatta bazen bilinçsizce korkulara sebep olduğunu belirten Gresh, “Dinî farklılıklar artık yerini sosyal farklılıklara bıraktı ve bu da gerçek tehdidi beraberinde getiriyor.” diyor. Kendisini kişisel olarak AB’nin genişlemesine karşı olduğunu, hızlı bir şekilde 25 üyeye kavuşan örgütte artık kararların alınamadığının altını çizen Gresh şunları söylüyor: “Türkiye’yi AB’nin dışında tutmak siyasî partilerin düşündüğü bir yol, çünkü Türkiye’yi konuşmak çok popüler bir konu.” şeklinde konuşuyor. Fransa’daki Müslümanların fakir göçmenlerden oluştuğunun altını çizen Gresh, daha önce bunların Arap oldukları için ayrımcılığa tabi tutulduklarını; ancak şimdi ise Müslüman olmalarından dolayı bu tür muamelelere maruz tutulduklarına işaret ediyor.

/ KAHİRE

17.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail ile Suriye anlaştı

  Özel statü verilmeli

  Hamas: İsrail'i asla tanımayız

  Şiî ve Sünnîler yakınlaşmalı

  Belçika’da yasağa protesto

  İdamlar BM’yi üzdü

  Türkiye’ye red, İslâma reddir

  Arınç: Darfur uzlaşmayla çözülmeli

  Sudan’da Osmanlı türbeleri açıldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004