Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Arınç: Darfur uzlaşmayla çözülmeli

TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Darfur sorununun, en kısa sürede ulusal uzlaşı temelinde çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz” dedi.

Sudan Ulusal Meclisi oturumuna katılan Arınç, burada milletvekillerine hitap etti. Konuşmasına, kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Arınç, dost ve kardeş ülke Sudan’ın ulusal birlik ve bağımsızlığının en büyük simgesi olan Meclisine hitap etmekten hissettiği ayrıcalığı ifade etti.

Türk ve Sudan halkları arasında, kökleri derin tarihi ve kültürel değerlere dayanan çok yakın ve sarsılmaz bağlar bulunduğunu ifade eden Arınç, ‘’Türk ulusu, tarih boyunca kadim dostu Sudan’ı, Afrika kıtasındaki uzak ve yabancı bir ülke olarak değil, kendi memleketinin her zaman sıcaklığını bulduğu dost ve kardeş Sudan halkının bir vatanı olarak görmüştür’’ dedi.Arınç, Sudan’a ayak bastığı andan itibaren hiçbir yabancılık hissetmediğini, kendini Sudanlı kardeşleri arasında evindeymiş gibi gördüğünü anlattı.

DARFUR SORUNU

Darfur sorununa da değinen Arınç, şöyle konuştu: ‘’Türkiye, dost ve kardeş ülke Sudan’ın, halen karşı karşıya bulunduğu zorlu meselelerinin, ülkenin egemenliği, birliği ve toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmesini samimiyetle arzu etmekte ve bunun için gerekli katkı ve desteği her zeminde sağlamaktadır. Darfur sorununun, en kısa sürede ulusal uzlaşı temelinde çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Bu bağlamda, kapsamlı barış anlaşmasının tam olarak uygulanması amacıyla gösterilen çabaları destekliyor ve bu sürece olanaklarımız ölçüsünde bir katkıda bulunmayı arzuluyoruz.’’ Arınç, Kızılay’ın, Darfur bölgesinde yaptığı çalışmaları da anlatarak, Nyala’da kurulan sahra hastanesinde acil servis, dahiliye, çocuk, doğumhane gibi birimlerde günde 300-400 hastaya hizmet verildiğini kaydetti.

/ HARTUM

17.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail ile Suriye anlaştı

  Özel statü verilmeli

  Hamas: İsrail'i asla tanımayız

  Şiî ve Sünnîler yakınlaşmalı

  Belçika’da yasağa protesto

  İdamlar BM’yi üzdü

  Türkiye’ye red, İslâma reddir

  Arınç: Darfur uzlaşmayla çözülmeli

  Sudan’da Osmanlı türbeleri açıldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004