Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Avrupa’da hayat felç oldu

Avrupa’da etkili olan kötü hava şartları hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hava sıcaklıkları başta Almanya olmak üzere birçok ülkede mevsim normallerinin altında seyrediyor. Sert esen rüzgarın fırtına ve hortuma dönüşmesi, uçak ve tren seferlerinin iptal edilmesine neden olurken, şu ana kadar en az 17 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Avrupa kış ile boğuşuyor. Mevsim normallerinin altına inen hava sıcaklığının ardından etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, hayat şartlarını güçleştiriyor. Almanya’da saatte 180-200 kilometre hızla esen fırtına, Almanya tarihinde bir ilk yaşattı; tren seferleri ilk kez “güvenlik sebebiyle” gece boyunca iptal edildi. Fırtına nedeniyle meydana gelen çeşitli olaylarda en az 10 kişi hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde etkisini artıracağı açıklanan fırtına nedeniyle vatandaşlara evlerinde kalmaları yönünde uyarı yapılan Berlin’de sokağa çıkma yasağı getirildi. Okulların tatil edildiği Almanya’da, bin 500 gönüllü itfaiye görevlisi, gece boyunca nöbet tutacak. Alman polisi ise alarm duruma geçti. Fırtına sebebiyle ülkede güvenlik tedbirleri üst düzeye çıkartılırken, yetkililer, aileleri evlerinden çıkmamaları konusunda ciddî şekilde uyardı. Bir çok bölgede evlerin çatısının uçmasına sebep olan fırtına sebebiyle ülke genelinde 200’den fazla uçak seferi iptal edildi. Tren seferlerinin de iptal edilmiş olması sebebiyle on binlerce yolcu yolda kaldı. Ayrıca birçok otoyol trafiğe kapatıldı. Ormanlık alanlardan geçen yollar ise geçici süre ile ulaşıma kapatıldı. Almanya’nın BadenWürttemberg ve Bavyera eyaletlerinde aşırı yağış ve hortum, paniğe sebep oldu. Hortum sebebiyle çok sayıda evi su bastı, ağaçlar yerlerinden söküldü. Fırtına sebebiyle meydana gelen zararın boyutu henüz tesbit edilemedi.

BadenWürttemberg’de yerlerinden sökülen ağaçların kapadığı yollar ve sokaklardan geçemeyen araçlar, saatlerce beklemek zorunda kaldı. Taşan nehir yatakları birçok evin bodrum katının sular altında kalmasına sebep oldu. Hortumun en fazla etki ettiği Karlsruhe yakınlarındaki Hambrücken’de, 50 evin hasar gördüğü, 100’den fazla evin de çatısının uçtuğu belirlendi.

Bavyera eyaletinde de fırtına ve aşırı yağış devam ediyor. Miltenberg bölgesinde bir tren, topraktan sökülen bir ağaca çarparken, kazanın ardından yolcuların yaralanmadığı açıklandı. Oberbayern’da itfaiye ekipleri arabaların üstüne düşen ağaçları kaldırmak için çalışma başlattı. Aschaffenburg’da, ağaçtan kopan bir dal, 35 yaşındaki bir bayanın kafasından yaralanmasına sebep oldu.

Danimarka ile İsveç’in güneyinde etkili olan şiddetli fırtınada 7 kişi hayatını kaybetti. Her iki ülkede de yüz binlerce konut elektriksiz kaldı.

/ FRANKFURT

20.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Savaş, çocukları vuruyor

  Avrupa’da hayat felç oldu

  AİHM’den Rusya’ya Çeçenistan mahkûmiyeti

  İsrail, Filistin’in parasını serbest bıraktı

  ABD askeri tecavüzü itiraf etti

  Rice, Malikî’yi kırdığı için üzülmüş

  Malikî’den geri adım


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004