Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Savaş, çocukları vuruyor

İngiltere’de yayınlanan Independent gazetesi, “Irak’ın çocuklarını kurtarma savaşı” manşetiyle yer verdiği haberinde şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 100 saygın doktorun imzaladığı bir mektup, Irak hastahanelerinde ekipman yetersizliği sonucu ölen çocukların umutsuz durumunu ortaya koyuyor. Başbakan Tony Blair’e doğrudan çağrıda bulunan doktorlar, ‘Normal şartlarda basit bir tedaviyle iyileşecek olan hasta ya da yaralı yüzlerce çocuk, temel ilâçlar ya da diğer kaynakların olmamasından ötürü ölüme terk ediliyor’ diyor” diye yazdı.

İngiliz basınında dün, bir grup İngiliz doktorun imzaladığı mektuba göre Irak hastanelerinde çocukların karşı karşıya kaldığı durumu anlatan başlıklar ön plana çıktı. .

Independent “Irak’ın çocuklarını kurtarma savaşı” manşetiyle yer verdiği haberinde şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 100 saygın doktorun imzaladığı bir mektup, Irak hastanelerinde ekipman yetersizliği sonucu ölen çocukların umutsuz durumunu ortaya koyuyor. Başbakan Tony Blair’e doğrudan çağrıda bulunan doktorlar, ‘Normal koşullarda basit bir tedaviyle iyileşecek olan hasta ya da yaralı yüzlerce çocuk, temel ilaçlar ya da diğer kaynakların olmamasından ötürü ölüme terk ediliyor’ diyor. Ellerini, kollarını, bacaklarını kaybeden çocuklara protez takılamadığını, bebeklerin oksijen maskesi olmamasından, K vitamini eksikliğinden ya da enjektörlerin steril olmamasından ötürü öldüğünü söyleyen doktorlar, işgalci güçlerden biri olan İngiltere’nin Cenevre ve Lahey Konvansiyonları altında ‘nüfusun tıbbi ihtiyaçlarını karşılama’ sorumluluğu olduğunu belirtiyor.”

/ LONDRA

20.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Savaş, çocukları vuruyor

  Avrupa’da hayat felç oldu

  AİHM’den Rusya’ya Çeçenistan mahkûmiyeti

  İsrail, Filistin’in parasını serbest bıraktı

  ABD askeri tecavüzü itiraf etti

  Rice, Malikî’yi kırdığı için üzülmüş

  Malikî’den geri adım


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004