Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Haliç Medeniyetinde Yolculuk”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürlüğü’nce, Haliç’i kültürel açıdan canlandırmak, İstanbullular’a tarihî ve kültürel duyarlılık kazandırmak’’ amacıyla ‘’ Haliç Medeniyetinde Yolculuk’’ projesi düzenleyecek.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında, büyük teknelerle tarihî ve sanatsal ağırlıklı Haliç Kültür Gezileri’nin gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada, Prof. Dr. İskender Pala ve Prof. Dr. Haluk Dursun’un katılımları ile düzenlenecek olan gezilere İstanbullular ücretsiz olarak katılabilecekleri belirtilerek, geziler sırasında san'atçı Mehmet Güntekin’in de çeşitli eserleri seslendireceği ifade edildi.

Haliç Kültür Gezileri’nin 28 Ocak Pazar günü başlayacağı ve her hafta düzenli olarak gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, gezilere katılmak isteyenlerin ‘’www.kultursanat.org’’ internet sitesinden ücretsiz kayıt yaptırılabilecekleri bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da yaptığı açıklamada, Kültür A.Ş’nin önemli bir projeye imza attığını belirterek, Haliç’in ‘’Altın Boynuz’’ olarak adlandırıldığını hatırlattı.

Topbaş, Haliç kıyılarında farklı medeniyetlerin izlerinin görülebileceğini dile getirerek, Bizans sarayları, surları, mahzenleri ve kapılarının, Osmanlı köşkleri, kasırları, imarethaneleri ve hamamlarının bu bölgede bulunduğunu kaydetti.

26.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çocuk edebiyatımız dünyaya açılıyor

  En büyük cihat nefisle olandır

  ‘Edebiyat ve Bursa’ ödülleri sahiplerini buldu

  Galata Surları yeniden incelenecek

  “Haliç Medeniyetinde Yolculuk”

  İzmir’de öykü günleri

  Diyarbakır’da “İnsan ve sanat” semineri


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004