Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gizli oturumu merak etmişler

Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ABD ziyareti sırasında TBMM’de Irak’la ilgili yapılan kapalı oturumu merak ettiklerini belirterek, “Ben kendilerine bunu izah ettim. Türk kamuoyunun hassasiyetlerini izah ettim. Bu arada, hükümet olarak düşüncelerimizi de kendilerine naklettim” dedi.

Gönül, FNSS Savunma Sistemleri Gölbaşı Tesisleri’nde gerçekleştirilen ‘Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü Projesi’ imza töreni sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gönül, “ABD ziyaretinizde Irak’taki gelişmeler ve terör konusunda görüşlerinizi muhataplarınıza aktardınız mı?” sorusu üzerine, ABD Savunma Bakanı Robert Gates, bakan yardımcıları, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace, ABD’nin terörle mücadele özel temsilcisi emekli Orgeneral Joseph Ralston ile çalışma yemeğinde bir araya geldiklerini ve Türkiye ile ABD arasındaki bütün konuları görüşme fırsatı bulduklarını söyledi. Gönül, “ABD, Irak konusunda bizim endişelerimize katılıyor mu?” sorusunu cevaplarken de şöyle konuştu:

“ABD seyahatimden önce TBMM’de bir kapalı oturum yapıldı. Daha evvel de bir genel görüşme yapılmıştı. Bunları merak ediyorlardı. Ben kendilerine Türk kamuoyunun hassasiyetlerini izah ettim. Bu arada, hükümet olarak düşüncelerimizi de kendilerine naklettim. Büyük anlayış gördük, yapılabilecekler konusunda, daha neler olabilir diye. General Ralston bugün (dün) Türkiye’ye geldi. Bu konuşmalarımızın sonucundaki bir takım hususların gerçekleştirilmesi için gerekli temasları yapacaklar.” Koordinatörlük mekanizmasının “zaman kaybına dönüştüğü” yönünde yorumlar yapıldığının hatırlatılması üzerine ise Gönül, şunları kaydetti: “General Ralston, ABD Dışişleri Bakanlığında çok önemli bir görev üstlenmiştir. Böyle bir görevin ihdası ve bu kadar değerli bir generalin bu görevle görevlendirilmesi Amerika’nın bu konudaki yaklaşımında çok önemli bir yükselişi gösteriyor. Burada, bazı önemli gelişmeler oldu. Tabii, tatmin olan var, olmayan var. Hükümet olarak daha iyisinin olmasını arzu ediyoruz. Ama, bana göre, bu teşkilatlanma ve bu çalışmanın öncesine göre, bugün çok daha iyi bir temas noktasındayız.”

Bir gazetecinin, “Türkiye’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer, ‘koordinatörlük konusunda 6 ay geçtikten sonra bir değerlendirme yaparız’ demişti. Bu sürenin dolmasına az bir zaman kaldı” sözlerine karşılık, Gönül, bu konuyu Orgeneral Başer’in bilebileceğini belirtti. Gönül, “Sayın General Başer’e teşekkür borçluyuz. Kendisine 5 kuruş para ödemiyoruz. Kendisinin de bir talebi yok. 5 kuruş almadan gayet güzel çalışıyor” diye konuştu.

/ ANKARA

31.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hükümetin samîmîyeti sorgulanıyor

  Sorun 301'den ibaret değil

  Yüzde 10 barajına AİHM vizesi

  Babacan: AB’nin hazır olması daha önemli

  Gizli oturumu merak etmişler

  Ralston Ankara’da

  Dışişleri: Rumlar adanın tamamını temsil etmiyor

  Bolu tüneli kara teslim

  Köy yolları kapandı

  Kar’a hazırlıksız yakalandılar

  Yağmur duâsı yapıldı, kar geldi

  TBB’den 301 için toplantı çağrısı

  Hayal ve Tuncel aynı cezaevinde

  Cezavevinde gerginlik

  Acaristanbul’da Danıştay kararı bekleniyor

  Baykal: Kıbrıs’ta iki devletli çözüm kaçınılmaz

  TBMM önünde “beyaz eylem”

  Eskişehir Valisi: Vatandaşlara kapımız her zaman açık

  Taraklı’da yaşatılan güzel bir gelenek

  Dolmabahçe’nin güvenliği Bimsa’ya emanet

  El-Al, İstanbul uçuşlarını durduracak

  Yavuz Selim Camii yenileniyor

  Bilim adamları: Mars’ta hayat yok

  Windows Vista artık piyasada

  Engelli çocuklara spor eğitimi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004