Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

YÖK kesmedi, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne girdiler!

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Kurulu’nu yaptı. Başına eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur’u getirdi. Hayırlı olsun da...

Türkiye gibi rejimi Atatürkçü temellere dayanan bir ülkede Atatürkçü Düşünce Derneği gibi marjinal yapıların ülkeye ne gibi olumlu katkıları olabilir ki? Bu derneğin yaptığı şey “Cumhuriyet elden gidiyor”, “Cumhuriyet tehdit altında” diye bağırmaktan ibaret. Bu bana Osmanlı’da “Din elden gidiyor, şeriat isterik” diye bağıranları hatırlatıyor. Fonksiyonları ters taraftan aynı... ADD’nin olağanüstü genel kurulunda dikkat çeken şeylerden birisi Üniversite Rektörlerinin bazılarının ADD yönetim kuruluna girebilmek için Şener Eruygur’un listesinde yer almalarıydı. Bunu gelişmeyi nasıl anlayacağız?

Şöyle diyelim: Rektörlerin önemli bölümü Türkiye’de Atatürkçü düşüncenin savunulması adına YÖK’ten ümidini kestiler. Kendilerine yeni faaliyet alanları arıyorlar. İşte ADD onlar için irtica ile bilimsel mücadele yapabilecekleri bir zemin sağlıyor. Sonuç şöyle: Şu rektörler ADD Yönetim Kuruluna seçildiler. Başkanları da Jandarma Eski Komutanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur. Vatana, millete, ADD’ye, üniversite camiasına, bilim alemine, YÖK’e, Albert Einstein’e, Newton’a... hayırlı olsun... İşte Şener Eruygur Paşa’nın yeni askerleri: Ferit Bernay (Rektör), Mustafa Yurtkuran (Rektör), Fatih Hilmioğlu (Rektör), Kadri Yamaç (Rektör)

Bugün, 1.2.2007

Nuh GÖNÜLTAŞ

02.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  301 aldatmacısı

  301. maddeyi koruma güdüsü

  Bush dönemi sona erdi... Bizde farkına varılmadı

  YÖK kesmedi, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne girdiler!

  Irak’la ticareti kesmek...

  Said Nursî’nin cümlesi

  Sıkı durmak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004