Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Irak’la ticareti kesmek...

Irak’la yapılan ticarette de problemler çıkmaya başladı. Bazı siyasi sebeplerle, sınır kapısı kapanma noktasına geldi. Kimin haklı ya da kimin haksız olduğunu işin uzmanları bilir. Ama yetkililerin, sorumluların görevi bu problemleri ortadan kaldırmak olmalı; sınırı tamamen kapatmak değil.

O kapıların kapanması karşı tarafa zarar verir, onları cezalandırır, bu doğru. Peki bu kapıların kapanmasının bizim vatandaşlarımıza ne kadar zarar vereceği, o bölgede yaşayan insanları ne hale getirebileceği de düşünüldü mü?

Zaten vatandaşlardan gelen mesajlardan anlaşıldığı kadarıyla, rahmetli Özal’ın başlattığı ticaret, kırpıla kırpıla kuşa dönmüş. Şimdi de tamamen bitirmek mi gerekir?

Peşin fikirli bazı bürokratların tek yanlı kararlarına teslim olup, ülkeyi 80 öncesine götürmek doğru mu? Yıllardır bu sınırlarda yapılan ticaretin terör örgütüne yaradığını öne sürerek, bu ticaretin kısıtlanmasını isteyen ve isteklerini kabul ettiren ilgililerin ellerinde ne gibi raporlar var, vatandaş bunu bilmek istiyor. Bu hususta hazırlanmış bilimsel bir rapor var mı? Başka geçim yolu bulamayan, işsizlikten bunalan vatandaşın ekmeğini kazanacağı tek yol olan bu ticaretin de kısıtlanması terör örgütünün işine yaramıyor mu?

Bazı bürokratların yüzeysel yargılarına dayanılarak verilen kararların ne büyük zararlar verdiği düşünülüyor mu?

Petrol akışını durdurdunuz, et girişi de durdu; günlerce kuyrukta bekleyen o tanker sürücülerinin ve ailelerinin ne halde olduğunu da düşündünüz mü?

Mevcut kısıtlamaların kaldırılması, ticaretin canlandırılması, bölge insanının iş ve aş sağlaması beklenirken, bazı bürokratların görüşleri doğrultusunda sınırları tamamen kapatmak Türkiye’ye zarar vermez mi? Sorumluluğu üstlenmiş politikacıların bu pürüzleri çözmeleri gerekirken, işi kesip bitirmeleri Türkiye’ye zarar vermez mi?

Ticareti artırmak için Güney Amerika’ya, Uzak Doğu’ya seferler düzenlenirken, komşularımızla olan sınır kapılarımızda günden güne kısıtlamaya gidilmesi anlaşılır gibi değil...

Türkiye, 1.2.2007

Behçet FAKİHOĞLU

02.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  301 aldatmacısı

  301. maddeyi koruma güdüsü

  Bush dönemi sona erdi... Bizde farkına varılmadı

  YÖK kesmedi, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne girdiler!

  Irak’la ticareti kesmek...

  Said Nursî’nin cümlesi

  Sıkı durmak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004