Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tarıma ayrılan kaynağın on katı faize gitti

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, 2006 bütçesinde faizler için ayrılan paranın 46,2 milyar YTL olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin tarım kesimi için ayırdığı kaynağın on katını faiz ödemesi olarak dışarıya aktırdığı belirtti.

TZD Başkanı İbrahim Yetkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2006 yılı bütçe açıklaması sırasında, 2006 yılını hem Türkiye ekonomisi, hem de tarım sektöründe yaşanan gelişmeler açısından olumlu bir yıl olarak değerlendirdiğini hatırlatarak, bu durumu eleştirdi.

Yılın ilk yarısında tarım sektöründeki büyümenin yüzde 1,3’te kalırken, inşaat sektörünün yüzde 19,3 büyüdüğünü belirten Yetkin, “Tarımsal büyüme 2006’nın üçüncü çeyreğinde yüzde eksi 2 olmuş, yani tarım küçülmüştür” dedi.

AB bütçesinde tarımsal desteklerin oranının yüzde 40, Türkiye’de ise bu oranın yüzde 2,5 civarında olduğunu kaydeden Yetkin, bu rakamı oluşturan 2,8 milyar YTL’ninde üretim desteğinden çok arazi sahiplerine verilen ve en az bir yıl gecikme ile ödenen sosyal bir yardım olduğunu ifade etti. Yetkin, 2006 bütçesinde faizler için ayrılan paranın 46,2 milyar YTL olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin tarım kesimi için ayırdığı kaynağın on katını faiz ödemesi olarak dışarıya aktırdığı belirtti.

Çiftçinin enflasyonu resmî

rakamlardan kat kat fazla

Türk çiftçisinin tarımsal desteklerden yeterince yararlanmadığı gibi birde ürün fiyatları düşerken girdi fiyatlarının enflasyonun çok üzerinde artması nedeniyle önemli bir gelir kaybına uğradığını ifade eden Yetkin, girdi ve ürün maliyetleri arasındaki makasın her geçen gün açıldığı, çiftçi açısından enflasyonun açıklanan resmî rakamların kat kat üzerinde olduğunu vurguladı.

/ ANKARA

12.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sıcak paraya dikkat

  Ekonomik özgürlük notumuz orta

  Tarıma ayrılan kaynağın on katı faize gitti

  Türkiye’nin 4’te biri kendine yetiyor

  Ayakkabıcılar 2007’den umutlu

  OSB’ler elektrik üretip dağıtacak

  İkinci elde durgunluk sürüyor

  Memurlar 300 YTL zam istiyor

  KOSGEB’den KOBİ’lere destek yağacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004