Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

EMRE'YE YENİ KOMPLO

İngiltere premier ligi takımlarından Newcastle'da oynayan Türk futbolcu Emre Belezoğlu'na yönelik ortaya atılan ''ırkçılık'' iddiaları her geçen gün yenileriyle beslenmeye devam ediliyor. Önceki gün Daily Mirror gazetesinin Emre'nin aslında Bolton takımı oyuncusu El Hacı Diouf'a da hakarette bulunduğunu ortaya atması ve İngiltere Futbol Federasyonu (FA)'nun dün bu konuda da bilgi istediğini açıklamasının ardından, dün de bir başka bulvar gazetesi olan Daily Mail, Emre hakkındaki iddiaları yazmayı sürdürdü.

BÖYLE SUÇLAMA OLUR MU?

Gazetenin olayla ilgili haberinde Emre'nin Everton takımı oyuncusu Joseph Yobo'ya ırkçı hakarette bulunmasıyla başlayan FA'in soruşturma sürecine El Hacı'yla ilgili yeni iddianın eklendiği hatırlatılırken, ''aslında bir Watford oyuncusunun da Emre'nin ırkçı hakaretine maruz kaldığı iddiaları var'' denildi. Gazete sözkonusu futbolcunun Sierra Leoneli orta saha oyuncusu Al Bangura olabileceği tahminine de yer verirken, ''olayın Al Bangura'nın geçen Kasım ayında Newcastle ile Watford arasında oynanan Carling kupası maçında sahaya yedek olarak çıkartılması sırasında yaşandığı belirtiliyor'' diye yazdı.

DURUŞMA BELLİ DEĞİL

Emre ile ilgili gelişmeler dün bütün diğer İngiliz gazetelerinde de geniş biçimde yer aldı. Gazeteler, Emre ile ilgili olarak ortaya atılan ikinci iddiayı okurlarına duyururken, Emre'nin FA'de sorgulanacağı oturumun tarihinin bütün tanıklara uygun günün bulunamamış olmasından dolayı hala belirlenemediğini hatırlattı. Gazeteler ayrıca Emre'nin Yobo ve Diouf'a hakaret ettiğine dair iddiaları tümüyle reddettiğini de hatırlattı. Mirror ise, FA yetkililerinin şimdi Watford oyuncusu Al Bangura ile de mutlaka konuşmak isteyeceğini de savundu.

18.02.2007


 

F.Bahçe, Sakarya önünde 3 puan arıyor

Süper Lig'de bugün sahasında Sakaryaspor'u konuk edecek Fenerbahçe'de hedef 3 puan.

Ligde geçen hafta Çaykur Rizespor deplasmanından puansız dönen sarı-lacivertliler, bugünkü mücadelede Sakaryaspor'u yenerek, hem şampiyonluk yarışında rakipleriyle olan puan farkını sürdürmek, hem de hafta içi UEFA Kupası 3. tur rövanşında AZ Alkmaar ile deplasmanda yapacağı önemli maç için moral bulmak istiyor.Teknik direktör Zico'nun, sakatlıkları nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Önder ve Lugano'ya bugünkü maçta forma vermesi bekleniyor.

AURELİO YİNE OYNAMIYOR

Sakatlığı bulunan Aurelio'nun AZ Alkmaar maçı da düşünülerek oynatılmaması beklenirken, sakatlığı olan Appiah'ın durumu bu akşamki antrenmandan sonra netleşecek.Kırmızı kart cezalısı Kezman'ın yer alamayacağı mücadelede, Brezilyalı teknik adamın sahaya sürmesi beklenen 11 şöyle: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Ümit, Mehmet Yozgatlı, Deniz (Appiah), Tümer, Alex, Tuncay, Semih (Deivid) Sarı-lacivertlilerde 3 sarı kartı bulunan Tuncay, bir sarı kart daha görmesi durumunda cezalı duruma düşecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

18.02.2007


 

Tigana: Kovalayacağız

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, geçen yıla göre liderle aralarındaki puan farkının daha az olduğunu belirterek, lideri kovalamaya devam edeceklerini söyledi.

Tigana, kendileri açısından Konya'da çok kötü bir maç yaşadıklarını belirterek, en azından bir puanla dönmeyi düşündüklerini ama karşılarında çok iyi bir Konyaspor buldukları için bunu başaramadıklarını ifade etti. Konyaspor'un kendi sahasında iyi oynadığını belirten Tigana, şunları kaydetti:

KAYBETMELERİNİ BEKLİYORUZ

''Yan toplardan gol yedik. Alışık olduğumuz iyi oyunu sergileyemedik. Ağır zeminlerde zorlanıyoruz. Trabzonspor maçı da bizim için zor olacak. Trabzonspor karşısında topları iyi kullanırsak ve yakaladığımız pozisyonları değerlendirirsek istediğimiz sonucu alabiliriz.'' Bir gazetecinin ''Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı nedir?'' sorusu üzerine Tigana, ''Önümüzde Trabzonspor maçı var. Trabzonspor'u ve sonraki rakiplerimizi yenip Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Geçen yıl bu dönemlerde lig lideri ile aramızda 15 puan vardı. Şu anda puan farkı daha az, kovalamaya devam edeceğiz.''

MÜZMİN SAKAT GÖKHAN ZAN

Beşiktaş'ta Gökhan Zan, bu sezon ortaya koyduğu futboldan çok, yaşadığı sakatlıklarla gündeme geliyor. Son olarak Konyaspor maçının 27. dakikasında dizinden sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Gökhan, bu sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle takımını 8 resmi maçta yalnız bıraktı. Ligde 6. haftadaki Galatasaray, 7. haftadaki Ankaragücü maçlarında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Gökhan Zan, 15. haftadaki Bursaspor maçında sakatlanınca 16. haftadaki Ankaraspor ve 17. haftadaki Kayserispor maçlarında oynayamadı. UEFA Kupasında CSKA Sofya ile yapılan ilk maçta ve son Bayer Leverkusen karşılaşmasında da sakat olan Gökhan, Türkiye Kupası'nda da Rizespor ve Gençlerbirliği maçlarında sakat olduğu için oynamadı.

18.02.2007


 

Efes-Türk Telekom

Beko Basketbol Ligi'nin 20. haftası bugün zirveyi ilgilendiren dev bir maça sahne olacak.

Lig lideri Türk Telekomspor ile en yakın takipçisi Efes Pilsen, İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Abdi İpekçi Salonu'nda saat 15.00'de başlayacak ve NTV'den naklen yayınlanacak.

18.02.2007


 

Trabzonspor'un Denizli sınavı

Trabzonspor ile Denizlispor bugün yapacakları karşılaşmayla birlikte ligde 32. kez karşı karşıya gelecekler. Denizli Atatürk Stadında saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetecek. Bugüne kadar 2 takım arasında yapılan 31 maçta bordo-mavililerin galibiyetlerde 20-4 üstünlüğü bulunuyor.

7 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor, 47 kez rakip fileleri havalandırırken kalesinde 19 gol gördü.

SON 3 SEZONDUR KAZANIYOR

Trabzonspor, Denizlispor deplasmanından son 3 sezondur galibiyetle ayrılmayı başardı. Bordo-mavililer, 2003-2004 ve 2005-2006 sezonunda 10, 2004-2005 sezonunda ise 2-0'lık galibiyetlerle Denizli'de 3 puan elde eden taraf oldu. Genel olarak yapılan 15 deplasman maçında ise Trabzonspor 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR

14.00 Kayseri-Erciyes: Uğur Söylemez

14.00 Sivas-Antalya: İsmet Arzuman

14.00 Ankara-G.Birliği: Hakan Sivriservi

14.00 Manisa-Ankaragücü: Cemil Şensöz

18.02.2007


 

İbrahim: Bu ligde herşey olabilir

Beşiktaş'ın başarılı kaptanı İbrahim Üzülmez, sezon başında uyum sorunu yaşamalarına karşın bu sıkıntının ortadan kalktığını söyledi.

İbrahim Üzülmez, ilk yarı sonunda herkesin Fenerbahçe'yi şampiyon olarak gösterdiğini belirterek, "Kimse şampiyonlukta bir takımı favori gösteremez. 3 puanlı sistemde her zaman her şey olabilir. Neyin ne olacağı belli olmaz. Ben ilerleyen haftalarda puan kayıplarının devam edeceğini düşünüyorum. En az puan kaybeden ipi göğüsler. Umarım en az puan kaybeden takım da biz oluruz" ifadesini kullandı.

18.02.2007


 

Serhat Akın'dan sonra Ahmed Hassan da Anderlecht'i bırakıyor

Anderlecht ile ipleri koparan Serhat Akın'dan sonra Ahmed Hassan da takımdan ayrılma noktasına geldi. Yedek kulübesinde oturmaktan rahatsız olan Mısırlı futbolcu sezon sonu yüzde 95 takımdan ayrılacağını açıkladı.

Teknik direktör Vercauteren ile sürekli polemiğe giren eski Beşiktaşlı futbolcu Brugge maçında da yedek kalınca "Ben kariyerimde yedek kulübesinde oturmadım. Belki ilk yarıdan sonra oyuna girebilirim diye düşündüm ama maç sonuna kadar kulübede oturdum" açıklamasını yaptı.

Daha önce Mısır basınına da Anderlecht'ten ayrılacağını söyleyen Hassan "Ben hayatım boyunca sahada serbest oynadım. Şimdi Ronaldinho'ya sol bek oyna diyebilir misiniz? Teknik direktörümüz bu işten anlamıyor. Ben ki Essien ve Drogba'nın da oynadığı Afrika Kupası'nda en iyi futbolcu seçildim. O zaman beni seçenler futboldan anlamıyorlar mı?" ifadesini kullanarak yöneticilerden büyük tepki aldı.

Anderlecht taraftarının her zaman kendisine destek verdiğini de belirten Hassan sadece takımda yaşadığı sorunlar ve polemiklerden dolayı değil ailevi sorunlar nedeniyle de bu kararı aldığını savundu.

Hassan "Oğullarım Hassan ve Alhabibe 7 ve 4 yaşına geldiler. Ama ben onların gelişim çağlarına tanık olamadım. Bu yüzden de kendimi her zaman kötü hissediyorum. Buraya gelmelerini de istemiyorum. Mısır ile Belçika arasında inanılmaz bir kültürel fark var" dedi.

18.02.2007


 

Norveç maçına İtalyan hakem

A Milli Futbol Takımı'nın, 2008 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Norveç ile 28 Mart'ta yapacağı maçın hakemleri belli oldu.

Türkiye'nin İsviçre maçında yaşananlardan dolayı aldığı ceza nedeniyle Almanya'nın Frankfurt kentinde, oynanacak karşılaşmayı, İtalyan hakem Stefano Farina yönetecek.

18.02.2007


 

Tekerlekli Sandalyede derbi maçı bugün

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabetin heyecanı bugün farklı bir derbide yaşanacak.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş ile Galatasaray, tarihlerinde ilk kez karşı karşıya gelecek.BJK Süleyman Seba Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 15.30'da başlayacak.

18.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004