Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hukuk devletinde çifte standart olmaz

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, başörtüsü yasağını kınamak için 54. defa Abdi İpekçi Parkında bir araya geldi. “Özgürlük eylemleri”nde konuşan Mazlum-Der Ankara Şube Başkanı Emrullah Beytar, Faruk Çakır'a verilen TCK 288 cezasını eleştirdi.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformunun 54 haftadır Abdi İpekçi Parkında düzenlediği “özgürlük eylemleri”nde konuşan Mazlumder Ankara Şube Başkanı Emrullah Beytar, “Yeni Asya Yazı İşleri Müdürü ‘adil yargılanmayı etkilemeye’ teşebbüsten mahkum edilirken, Şemdinli olaylarında fail olarak suç üstü yakalanan şahıslar için ‘iyi çocuktur’ ifadesini kullananlar, devletin en üst makamlarını hâlâ meşgul etmektedirler” dedi. Türkiye’de böylesine bir çifte standardı hukuk devletinde, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan başka bir ülkede görmenin mümkün olmadığını söyleyen Beytar, “Bu çifte standardı kınıyoruz” diye konuştu. Türk asıllı Hollandalı milletvekili Emine Bozkurt’un üyesi olduğu Avrupa Parlâmentosu’na sunduğu “Türkiye’de kadın hakları” ra porunda başörtüsü yasağını dile getirmekle Avrupa Birliği’nin inançlar konusundaki çifte standardını az da olsa bertaraf ettiğini söyleyen Beytar, Bozkurt’un bu raporunu Avrupa Parlamentosu’nun Birleşmiş Milletlerin inançlar konusunda takındığı yanlış tavırdan muhafaza etmeye yönelik iyi niyetli bir hareket olarak değerlendirdiklerini söyledi. Beytar, Türkiye’deki başörtüsü yasağının tarihte bir muadilinin de bulunmadığını vurguladı. Beytar, şöyle konuştu:

“‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesini anayasal teminat altına alınmış bir ülkede halen halkın iradesine saygı göstermeyen oligarşik güç odaklarının varlığını hukuk devleti için büyük bir tehdit olarak görmekteyiz. Türkiye toplumu, bu oligarşik güç odaklarının yanında yer almadıklarını çok açık bir şekilde her dönemde ortaya koymuşlardır. Türkiye toplumu bu oligarşik güç odaklarına rağmen kardeşçe ve özgürce yaşama iradesini ortaya koymuşlardır. Ankara İnanç Platformu olarak halkın iradesine saygı göstermeyen bu oligarşik güç odaklarını halkın iradesine saygı göstermeye davet ediyoruz.”

Ahmet TERZİ / ANKARA

19.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hukuksuz devlet hem derin, hem sığ

  301 linç kültürü oluşturuyor

  Atatürk’ün evini kim bombalamış?

  Meclis AB’yi görüşecek

  Problemleri Demokrat Misyon çözer

  Hukuk devletinde çifte standart olmaz

  İhsanoğlu: Haksız ambargo kalksın

  Bakan Aksu’dan “Plakaya ceza yazma” uyarısı

  Baykal: Seçimi Nisan'a alalım

  Türkiye İslâm ve demokrasi laboratuvarı

  Kitapla cezaevinde tanıştılar

  Türk hayırseverliği Açelileri sevindirdi

  ‘Mevlânâ tüm İslâm dünyasına yol gösterdi’

  Açba: Projeyi inandırıcı bulduk, destek verdik

  Şeker görünümlü ilâçlar zehirliyor

  Hayvan beslerken hasta olmayın

  Obezlere tüp mide

  Datça’da yılın ilk badem hasadı başladı

  Brokoli, B ve C vitamini deposu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004