Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Atatürk’ün evini kim bombalamış?

“Gizli Anayasa” denen Millî Güvenlik Siyaset Belgesi’nin mimarlarından Mustafa Ağaoğlu, 6-7 Eylül olaylarının başlamasına sebep olan Selanik’te Atatürk’ün evine bomba atılmasını emniyetin bünyesinde görevli bir elemanın gerçekleştirdiğini söyledi.

1975 ile 2005 yılları arasında Millî Güvenlik Kurulunda danışmanlık yapan ve “Kırmızı Kitap” da denilen Millî Güvenlik Siyaset Belgesinin mimarlarından olan Mustafa Ağaoğlu, 15-21 Şubat tarihli Yeni Aktüel dergisine konuştu. Ağaoğlu, kontrgerilla lafının 1970’li yıllarda,Türkiye’nin kaos döneminde çıkarıldığını ifade ederek, Bülent Ecevit’in, Özel Kuvvetler’in ABD’den alınamayan bütçesinin merkezden karşılanması talebinin kontrgerilla değerlendirmesiyle halka sunduğunu söyledi. Özel Kuvvetler’in, Silahlı Kuvvetler bünyesinde olduğunu ve 1952 yılında Türkiye’nin NATO’ya girmesiyle kurulduğunu belirten Ağaoğlu, “Bütün NATO ülkelerinde var. Görevi, ülke işgale uğrarsa halkı işgalcilere karşı organize edip savaşı düzenleyecek bir silâhlı mekanizma oluşturmak. Bu mekanizma muvazzaf subaylardan oluşabileceği gibi, halk arasından kişiler de görevlendirildi” dedi.

Ağaoğlu, nasıl ki askerliğini yapan bazı kişilere seferberlik görev emri veriliyorsa, bazı insanların da Özel Kuvvetler adına seçildiği ve bir işgal halinde bulundukları bölgelerde örgütlenme çalışması yapmak, halkı organize etmek üzere görevlendirildiğini söyledi. Ağaoğlu, bunun tamamen ülke savunmasına dönük olduğunu ve bu teşkilâtın halen devam ettiğini ileri sürdü.

“DERİN DEVLET, SAVUNMA REFLEKSİ”

Mustafa Ağaoğlu, bu yapılanmanın ülke içinde, siyasî amaçla sağa sola karşı kullanılmasının söz konusu olmadığını hiç bir zaman da olmadığını ifade ederek, “Derin devlet, ya da daha doğru tanımıyla devletin gizli yanı, kendini savunma refleksi ve içgüdüsüdür” dedi.

Maraş katliâmı, kanlı 1 Mayıs, 6-7 Eylül olayları, 16 Mart katliâmı vb.’nin devletin işgale karşı kendini koruma içgüdüsü olmadığını söyleyen Ağaoğlu, şunları kaydetti:

“Bu olaylara karışan kamu görevlileriniz varsa cezalandırırsınız, ama devlet onlara ‘git, yap’ dememiştir. Kendileri durumdan vazife çıkarmıştır. Bunun tek istisnası 6-7 Eylül olayları. Olayların başlamasına sebep olan, Selanik’te Atatürk’ün evine bomba atılması, tamamen bizim emniyetin bünyesinde görevli bir elemanıyla gerçekleştirdiği bir organizasyondu. Ama bu konuda daha fazla ayrıntıya girmem.”

Yeni Asya / İSTANBUL

19.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hukuksuz devlet hem derin, hem sığ

  301 linç kültürü oluşturuyor

  Atatürk’ün evini kim bombalamış?

  Meclis AB’yi görüşecek

  Problemleri Demokrat Misyon çözer

  Hukuk devletinde çifte standart olmaz

  İhsanoğlu: Haksız ambargo kalksın

  Bakan Aksu’dan “Plakaya ceza yazma” uyarısı

  Baykal: Seçimi Nisan'a alalım

  Türkiye İslâm ve demokrasi laboratuvarı

  Kitapla cezaevinde tanıştılar

  Türk hayırseverliği Açelileri sevindirdi

  ‘Mevlânâ tüm İslâm dünyasına yol gösterdi’

  Açba: Projeyi inandırıcı bulduk, destek verdik

  Şeker görünümlü ilâçlar zehirliyor

  Hayvan beslerken hasta olmayın

  Obezlere tüp mide

  Datça’da yılın ilk badem hasadı başladı

  Brokoli, B ve C vitamini deposu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004