Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Turizm sezonu Nemrut Dağında açıldı

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası faaliyetleri kapsamında Adıyaman’ın Kâhta ilçesi turizm sezonunu Nemrut Dağında açtı. Turizm haftası faaliyetleri kapsamında bugüne kadar Nemrut Dağını görmeyen yaklaşık 250 Kâhtalı ilköğretim okulu öğrencilerine Nemrut Dağı başta olmak üzere, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Arsemia ile diğer tarihî ve turistik yerler gezdirildi.

Turizm Haftası faaliyetleri kapsamında Kâhta ilçesi Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli bahçesinde coşkulu bir şekilde başlayan Turizm Haftasına Adıyaman Valisi Halil Işık, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kâhta Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Daire Müdürleri Kâhta halkı ile bir çok sayıda öğrenci katıldı.

Kâhta’daki programdan sonra Turizm haftası faaliyetleri kapsamında bugüne kadar Nemrut Dağını görmeyen yaklaşık 250 Kâhtalı ilköğretim okulu öğrencilerine Nemrut Dağı başta olmak üzere, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Arsemia ile diğer tarihî ve turistik yerler gezdirildi. Hayatında ilk defa Nemrut Dağını gören ilköğretim okulu öğrencileri Nemrut Dağını ve diğer tarihî ve turistik yerleri gezmenin ve görmenin sevincini yaşadılar. Nemrut Dağını ilk defa gören öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlerinden okunuyordu.

Nemrut Dağını ilk defa gören öğrencilerle de yakından ilgilenen Vali Halil Işık, öğrencilerle ve askerle Nemrut Hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ali KARABİBER

23.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Osmanlı saray müziği Brüksel yolcusu

  Fotoğraf günlerinde 4 yeni sergi

  Turizm sezonu Nemrut Dağında açıldı

  23 Nisan programında miniklerden sema gösterisi

  Mutfak kültürümüz gençlere tanıtılacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004