Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Putin’den Batı’ya muhtıra

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yurt dışından gelen yabancı paranın Rusya’nın iç işlerine müdahale amacıyla kullanıldığını belirtti. Gelecek sene ikinci başkanlık süresinin dolacak olması nedeniyle son kez ulusa seslenen Putin, konuşmasına Pazar günü hayatını kaybeden Rusya’nın ilk Devlet Başkanı Boris Yeltisin’i anarak başladı.

Rusya’nın ekonomik gelişimine dikkat çeken Devlet Başkanı Putin, kendi yönetimi döneminde Rus halkının daha fazla refaha kavuştuğunu ifade etti. Yurt dışındaki Rus siyasilerin “hilelerine” de değinen Putin, “Herkes, ülkemizin istikrarlı ve kademeli gelişiminden memnun değil. Demokrasiyi içişlerimize müdahale etmek ve güç elde etmek amacıyla kullananlar var. Yurt dışından iç işlerimize direk müdahale amacıyla kullanılan para akışı artıyor” dedi. Putin’in bu açıklaması, Batı’nın Putin’in politikalarına muhalif bazı küçük liberal güçleri desteklemesine bir gönderme olarak görülüyor.

Bu arada, Putin tüm NATO üyeleri AKKA’yı imzalayıncaya kadar anlaşmanın gereklerine Rusya’nın da uymamasını önerdi . Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ulusa sesleniş konuşmasında yaptığı açıklamada NATO ile yapılan görüşmelerde ilerleme sağlanmazsa Rusya’nın Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Anlaşması’ndan (AKKA) çekilebileceğini belirtti. Putin açıklamasında, “Hiç biri dışarda kalmamak kaydı ile tüm NATO ülkeleri de bu anlaşmaya imza koyuncaya kadar, Rusya’nın bu anlaşma ile ilgili hükümler konusunda moratoryum ilan etmesi uygundur.” ifadelerini kullandı.

Putin önerisinde Rusya-NATO ortak konseyinde konunun değerlendirilmesini, görüşmelerde ilerleme sağlanamaması durumunda da AKKA’dan çekilme ihtimalinin değerlendirilmesini istedi.

Bu arada, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Savunma Bakanı Robert Gates, ABD’nin Doğu Avrupa’ya konuşlandırmayı planlandığı füze kalkanı projesinin Rusya’nın nükleer cephaneliğini etkisiz hale getirmeyi amaçlamadığını ifade etti.

Putin aday olmayacak

Bu arada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2008’de yapılacak devlet başkanı seçiminde yeniden aday olmayacağını yineledi. Putin, Rusya Federasyon Konseyinde parlamentonun alt kanadı Duma milletvekillerinin de hazır bulunduğu son ulusa sesleniş konuşmasında, “Gelecek ulusa sesleniş konuşması, başka bir devlet başkanı tarafından yapılacak” dedi. Halefi konusundaki tartışmalara da gülerek değinen Putin, “Siyasi bir iradeyi açıklamak benim için zamansız olur” demekle yetindi.

/ MOSKOVA

27.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Putin’den Batı’ya muhtıra

  Solana: İlerleme kaydettik

  Bush Wolfowitz’in arkasında

  Filistin: Ateşkese devam

  Bulgaristan’da Osmanlı katliâmı asparagas çıktı

  Bişara Hizbullah’a yardımla suçlandı

  Saddam’ın cezaevi müdürü ihanetten tutuklandı

  Mogadişu’dan büyük kaçış

  İran: ABD saldırırsa dünyayı başına geçiririz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004