Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtülülerin yanında olmalıyız

İngiliz The Independent gazetesinin köşe yazarı Adrian Hamilton, Türkiye’deki son gelişmeleri değerlendirdiği yazısında, yaşanan tartışmaların Türkiye’ye özgü olmakla birlikte Avrupa için daha geniş sonuçları da içerdiğini, Avrupa’nın Müslüman hareketlerine “gerici” olarak bakmakla haklı olup olmadığı sorusunu gündeme getirdiğini kaydetti.


Gizli oyla seçilecek

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye’nin 11. cumhurbaşkanı için ilk tur oylama bugün yapılacak. Saat 15:00’te Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın başkanlığında to

Başka aday çıkmadı

Cumhurbaşkanı seçilebilmek için AKP Kayseri Milletvekili, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Ya


  Başörtüsü Köşke çıkarsa mağdurların önü açılır mı?

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) avukatı Dilek Erdem Özbek kişisel deneyimlerinden de yola çıkarak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) döneminde de başörtülü kadınların kamusal alanda kısıtlanması noktasında bir gelişme yaşanmadığını vurguluyor.


  Su israfına fren çağrısı

TEMA Vakfı Genel Müdürü Uygar Özesmi, su konusunda tasarrufun önemine işaret ederek, ‘’4 kişilik bir aile, yılda 140 ton su kurtarabilir’’ dedi.


  367 şartı hukukî değil, siyasî yorum

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, ‘’illa da ‘toplantı yeter sayısı 367 olacak’ denirse, bunun hukukî değil, siyasî yorum olacağını’’ söyledi.


  Çoğunluğu görünce Meclisi açarım

TBMM Başkanı Bülent Arınç, yarın yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ilk turundaki tavrı konusunda, ‘’İçeride (TBMM Genel Kurulunda) 367, 567 aramam. İçeride yeterli çoğunluğu gördüğüm zaman açarım. Yeterli çoğunluğun ne olduğu da Anayasada iki kere iki dört eder gibi yazılmış. Ona bağlıyım ben. Bu konuda bir tereddüt yok’’ dedi.


  Kanal 7 Int: Basın özgürlüğüne baskın

Kanal 7 INT Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, Alman polisinin, Deniz Feneri e.V’ye düzenlediği baskına, sadece aynı binada bulunduğu gerekçesi ile Kanal 7 Avrupa televizyonunu da dahil ettiği belitilerek, “Her fırsatta Avrupa değerleri ve özgürlüklerine vurgu yapan Almanya hükümetinin bu çağdışı, yüz kızartıcı baskın karşısında sessiz kalması da ayrıca ibret vericidir” denildi.


  Aslan: Müzakere sürecinde yoğun çalışıyoruz

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecinde yoğun bir çalışma içinde olduğunu söyledi.


  AKP ve CHP’den sürpriz istifalar

AKP Amasya Milletvekili Hamza Albayrak CHP Hatay Milletvekili İnal Batu partilerinden istifa ettiler.


  367 şartı Meclisi etkisiz kılma girişimi

Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen, 12 Eylül askeri darbesinin ürünü olan 1982 Anayasası birçok açıdan hukuk devleti ve parlamenter yönetim anlayışı ile bağdaşmayan hükümler içerdiğine dikkat çekti.


  Askere mayın tuzağı: 2 şehit

Bitlis ve Şırnak’ta terör örgütü PKK üyelerince, araziye döşenen mayına basan Başçavuş Nadir İpek (36) ile Jandarma Komando Er Ramazan Avcı, şehit oldu.


  CHP Gelirler Vergisi Kanunu’nun iptalini istedi

CHP, 5615 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un, ‘’ücretlilere vergi iadesini geçmişe yönelik olarak yürürlükten kaldıran’’ hükmünün iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesinde dava açtı.


  Sürücüler artık direksiyon başında uyuyamayacak

Ulusal İnovasyon Girişimi (UİG) Proje Koordinatörü Selçuk Karaata, geliştirilen ‘Güvenli Sürüş’ projesiyle sürücülerin araç kullanırken uyumalarının engellenmesinin hedeflendiğini bildirdi.


  Eğitimcilerden protesto

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) İzmir Şubesi, Millî Eğitim Bakanlığı’nca uygulamaya konulan Ek Ders Ücretleri Genelgesi’ni, “Kaşık Kepçe Aşkı” adlı sokak tiyatrosuyla protesto etti.


  Okullarda eğitim dili Türkçe olmalı

Eski Millî Eğitim bakanlarından Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Türkçenin, dünyada yabancı dil olarak İngilizce ve Fransızcadan daha fazla ilgi gören bir dil olduğunu ifade ederek, okullarda mutlaka Türkçe eğitim yapılması; ancak, yabancı dilin de mutlaka öğretilmesi gerektiğini söyledi.


  Yetenek engel tanımıyor

Geride bıraktığımız haftanın son günü, özellikle İstanbullu kitapseverlerin bildiği bir mekân olan Atatürk Kitaplığı'nda bir sergi açıldı.


  Amerika’da ‘Mevlânâ Yılı’ faaliyetleri

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilâtı UNESCO tarafından ilân edilen ‘’2007 Mevlânâ Yılı’’nın Amerika kıt’asında da çeşitli faaliyetlerle kutlanacağı açıklandı.


  Yılın ebesi seçildi, ama...

Ebeler Haftası sebebiyle Artvin’de yılın ebesi seçilen Döne Bayraktutan, ödülünü alamadan vefat etti.


  3 semavî din aynı sahnede

Turizm sezonunun Hatay’da start alması yönünde yapılan çalışmalarda kurulan 3 semavî din temsilcilerinin bir araya getirdiği Gökkuşağı korosu 90 kişiden oluştu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004