Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin: Ateşkese devam

Filistinli silahlı grupların, Gazze Şeridi’nde ilân edilen ateşkese uymaya devam edeceklerini İsrail’e ilettiği bildirildi.

Filistinli gruplar, Mısırlı arabulucu Tümgeneral Burhan Hamad aracılığıyla İsrail’e gönderilen mesajda, İsrail’i Batı Şeria’daki askeri operasyonlarına son vermediği takdirde roket saldırılarının yeniden başlayacağı yolunda uyardı. Arabuluculuk görüşmelerine yakın bir Filistinli kaynak, Tümgeneral Hamad’ın İsraillilere, Filistinlilerin yeni taahhütleri konusunda bilgi verdiğini belirtti. Aynı kaynak, silâhlı grupların ateşkesin karşılıklı olmasını ve Batı Şeria’nın da bu ateşkese dahil edilmesini istediğini de kaydetti. Gazze’deki ateşkes geçen Kasımda İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında kabul edilmişti. İsrail ordusunun Batı Şeria’da Filistinli militanlara yönelik tutuklama operasyonları sırasında biri Gazze’de, 9 Filistinlinin ölmesi, ateşkesi zora sokmuştu.

Hamas’ın, uzun bir sürenin ardından Gazze’den İsrail tarafına roket saldırılarına katılması ve önceki gün roketlerin yanı sıra havan mermisi saldırılarının yoğunlaşması, İsrail’de tepkilere neden olurken, İsrail ordusu, Hamas liderlerine yönelik hedefli suikastların yeniden başlatılması için izin istemişti.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, askeri komutanlar ve güvenlik danışmanlarıyla yaptığı toplantıda, Kassam roketlerine karşı alınacak tedbirleri değerlendirmişti. Toplantıyla ilgili verilen bilgilerde Olmert’in, roket saldırılarına ve asker kaçırma girişimlerine karşı, Hamas’ın liderlerine ve askerî altyapısına yönelik geniş çaplı operasyona şimdilik sıcak bakmadığı belirtilmişti.

/ GAZZE

27.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Putin’den Batı’ya muhtıra

  Solana: İlerleme kaydettik

  Bush Wolfowitz’in arkasında

  Filistin: Ateşkese devam

  Bulgaristan’da Osmanlı katliâmı asparagas çıktı

  Bişara Hizbullah’a yardımla suçlandı

  Saddam’ın cezaevi müdürü ihanetten tutuklandı

  Mogadişu’dan büyük kaçış

  İran: ABD saldırırsa dünyayı başına geçiririz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004