Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Solana: İlerleme kaydettik

AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, İran’ın nükleer konulardaki baş müzakerecisi Ali Laricani ile bazı ilerlemeler kaydettiklerini, bir araya gelmiş olmalarının bile “kendi içinde önemli bir gelişme” olduğunu ifade etti.

Solana, “İyi dostum” diye nitelediği Gül’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti ve cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak da iyi dileklerini iletti.

Laricani ile dün birçok görüşmede bulunduklarını ifade eden Solana, “Ama biliyorsunuz karmaşık bir konu üzerinde müzakere yürütüyoruz” dedi.

Sorunun diplomasi ve diyalog yoluyla çözülmesi arzusunu dile getiren Solana, “iyi bir görüşme yaptıklarını ve birtakım ilerlemeler kaydettiklerini” söyledi.“Tabii ki bir mucize gerçekleşmedi, ama ilerleme devam ediyor” diyen Solana, Laricani ile görüşmeye devam edeceklerini ifade ederek, “Son görüşmemiz olmayacak bu” diye konuştu. Ankara’dan ayrılmadan önce bir sonraki görüşmeye hazırlık yapacaklarını belirten Solana, buradaki atmosferin çok olumlu olduğunu ve Türk hükümetinin misafirperverliğinin de buna temel teşkil ettiğini kaydetti.

“Ben Türkiye’nin misafirperverliğini iyi biliyorum aslında” diyen Solana, Ankara’ya ve İstanbul’a pek çok kez geldiğini hatırlattı.

Müzakerelerde kaydedilen ilerlemelerin ayrıntılarının sorulması üzerine Solana, “Bizim burada olmamız zaten kendi içinde önemli bir gelişmedir” dedi ve çok zor konuları incelemeye çalıştıklarını belirtti.

Birbirlerini, birbirlerinin konumunu ve görüşünü daha iyi anlamaya çalıştıklarını belirten Solana, “Zaten tarafların birbirlerinin konumunu daha iyi anlaması, herhangi bir sorunun çözümü için en temel faktörlerden biridir” diye konuştu.

/ ANKARA

27.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Putin’den Batı’ya muhtıra

  Solana: İlerleme kaydettik

  Bush Wolfowitz’in arkasında

  Filistin: Ateşkese devam

  Bulgaristan’da Osmanlı katliâmı asparagas çıktı

  Bişara Hizbullah’a yardımla suçlandı

  Saddam’ın cezaevi müdürü ihanetten tutuklandı

  Mogadişu’dan büyük kaçış

  İran: ABD saldırırsa dünyayı başına geçiririz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004