Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gizli oyla seçilecek

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye’nin 11. cumhurbaşkanı için ilk tur oylama bugün yapılacak. Saat 15:00’te Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın başkanlığında toplanacak ve gündemine başka bir konuyu almayacak olan Genel Kurulda doğrudan gizli oylamaya geçilecek. Milletvekilleri, seçim bölgelerine göre sıraya geçecek, oluşturulacak kuruldan alacakları mühürlü zarflarla kabinlere girerek oylarını kullanacak ve zarfın içine yerleştirdikleri oy pusulalarını, Bakanlık Divanı kürsüsü önündeki kupalara atacaklar.

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye’nin 11. cumhurbaşkanı için ilk tur oylama bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruların önceki gece sona ermesinin ardından yeni bir sürece giriliyor. TBMM Genel Kurulu, bugün saat 15.00’te Meclis Başkanı Bülent Arınç başkanlığında toplanarak, 11. cumhurbaşkanını seçmek için ilk tur oylamayı yapacak.

Gündemine başka bir konuyu almayacak olan Genel Kurulda doğrudan gizli oylamaya geçilecek. Milletvekilleri, seçim bölgelerine göre sıraya geçecekler ve oluşturulacak kuruldan alacakları mühürlü zarflarla kabinlere girerek oylarını kullanacaklar.

Milletvekilleri, destekledikleri iki adaydan birinin isminin yanına çarpı işareti koyacak. Milletvekilleri, zarfın içine yerleştirdikleri oy pusulalarını, Bakanlık Divanı kürsüsü önündeki kupalara atacak.

TBMM’de yapılacak turlar sonucunda Türkiye’nin 11. cumhurbaşkanı seçilecek. 11. cumhurbaşkanı 16 Mayısta Genel Kurulda and içerek görevine başlayacak.

Anayasanın, “Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisiyle ilişiği kesilir ve TBMM üyeliği sona erer” hükmü uyarınca, cumhurbaşkanı seçilinceye kadar adaylar görevini sürdürebilecek, ancak seçildikten sonra göreve başlayacağı tarihe kadar geçen sürede görevini sürdürmemesi, yazılı kural olmasa da teamüller arasında bulunuyor.

3 bağımısız milletvekili oylamaya katılmayacak

Bağımsız milletvekilleri Ersoy Bulut, Hakkı Akalın ve Mustafa Sayar, ilk tur oylamasına katılmayacak.

Mersin Bağımsız Milletvekili Ersoy Bulut, yaptığı açıklamada, Bağımsız İzmir Milletvekili Hakkı Akalın ve Bağımsız Amasya Milletvekili Mustafa Sayar ile cumhurbaşkanı seçiminde ortak hareket etme kararı aldıklarını ve bugünkü oylamaya katılmayacaklarını bildirdi.

Aday isminin önemli olmadığını ifade eden Bulut, “İsimler önemli değil, zihniyete karşıyız. Atatürkçü olmayı özde içine sindirmemiş olanlara destek vermeyi düşünmüyoruz’’ dedi.

Bulut, Akalın ve Sayar, yaptıkları yazılı açıklamayla da bu kararlarını duyurdular.

Bu arada, Genç Parti’den yapılan açıklamada, cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’ün seçim süreciyle ilgili olarak görüşme talebinde bulunduğu kaydedilerek, “Böyle bir süreçte Gül ile görüşmenin bir fayda sağlamayacağı düşüncesiyle görüşme taleplerine müsbet cevap vermiyoruz’’ denildi.

Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk ise, cumhurbaşkanı seçimleri sırasında Meclis oturumlarına katılmama kararı aldıklarını bildirdi.

/ ANKARA

27.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtülülerin yanında olmalıyız

  Gizli oyla seçilecek

  Başka aday çıkmadı

  Seçim Kasım’a kalırsa geçici bütçe gerekir

  Başörtüsü Köşke çıkarsa mağdurların önü açılır mı?

  Su israfına fren çağrısı

  367 şartı hukukî değil, siyasî yorum

  Çoğunluğu görünce Meclisi açarım

  Kanal 7 Int: Basın özgürlüğüne baskın

  Aslan: Müzakere sürecinde yoğun çalışıyoruz

  AKP ve CHP’den sürpriz istifalar

  367 şartı Meclisi etkisiz kılma girişimi

  Askere mayın tuzağı: 2 şehit

  CHP Gelirler Vergisi Kanunu’nun iptalini istedi

  Sürücüler artık direksiyon başında uyuyamayacak

  Eğitimcilerden protesto

  Okullarda eğitim dili Türkçe olmalı

  Yetenek engel tanımıyor

  Amerika’da ‘Mevlânâ Yılı’ faaliyetleri

  Yılın ebesi seçildi, ama...

  3 semavî din aynı sahnede


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004