Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Böyle ceza olur mu?

Millî Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA'nın Türkiye maçında çıkan olaylar sonrasında Yunanistan'a verdiği komik cezaya tepki gösterdi. Terim, "Yunanistan'a verilen ceza ceza değil. 2 maç Atina'dan 250 kilometre ötede yine Yunanistan içinde oynayacaklar" dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın 2008 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde cezalı maçlarını bitirdiğini belirterek, ''İnşallah grubumuzu lider bitireceğiz'' dedi. ''11 Altın Adam'' yarışmasının jüri toplantısına konuk olarak katılan Terim, 24 yıl önce bu ödülü futbolcu olarak aldığını ve çok güzel bir nostalji yaşadığını söyledi. Grupta ilk yarıyı Bosna Hersek ile 2 Haziran'da yapacakları maçla tamamlayacaklarını kaydederek, ''Şu ana kadar ülkemizde oynamadık. İnşallah bundan sonra seyircimizin önünde ülkemizle buluşarak daha da iyi futbol oynayarak, puanları toplayacağız. İnşallah bu grubu lider bitireceğiz'' diye konuştu. Fatih Terim, bay geçecekleri 6 Haziran'da da Brezilya ile hazırlık maçı yapmayı düşündüklerini, bu konuda yazışmaların son aşamaya geldiğini kaydetti.

FAİR PLAY İÇİNDE OLUN

Terim, bir gazetecinin ''2008'de kupa olabilir mi?'' şeklindeki sorusuna ''Türkiye Dünya üçüncülüğü gördü. Kimsenin giderken böyle bir düşüncesi yoktu, demek ki olabiliyor. İnsanlar görünce istiyor ama önce Avrupa Şampiyonası'na katılalım. İddialıyız, ancak büyük konuşmayalım. Avrupa Şampiyonası'nda bu takım, oranın en bahsedilen takımı olacaktır'' şeklinde konuştu. Terim, bir soru üzerine, milli futbolcuların ligde kendi aralarındaki kavgalarının milli takıma yansımayacağını ifade ederek, ''Oyuncular arasında milli takım çatısı altında herhangi bir soğukluk olmayacağından emin olabilirsiniz. Oyuncularımızın sadece milli maçlarda değil, ligde de hakemlere yardımcı olmalarını ve fair play içinde olmalarını rica ediyorum'' dedi.

KENDİMİZİ ANLATAMADIK

Fatih Terim, Yunanistan-Türkiye maçındaki olaylardan sonra ev sahibi takıma verilen cezayla ilgili bir soru üzerine, ''Maça gelemeyenler, olayların televizyondan gösterildiği kadarını gördü. Yunanlılar tarafından da UEFA'ya herhangi bir şikayet gittiğini sanmıyorum. Ceza da ceza değil. 2 maç, Atina'dan 250 kilometre ötede yine Yunanistan içinde oynayacaklar'' diye konuştu. Türkiye-İsviçre maçından sonra yaşanan olayları hatırlatan Terim, şöyle konuştu: ''Ülke bir başarı elde ettiği zaman bu başarıyı hep beraber elde ediyoruz. O gün bize fazla vurmaktan, açık anlatılamadı galiba. Ülke meselesinde tarafsızlık olmaz, taraf olunur. Ben olurum. Olunması gerektiğine inanıyorum. Disiplin kurulu benim bilgime başvurmak için İsviçre'ye çağırmıştı. Önümüze Türkiye'den gelen şeyleri koyup, 'Denilen budur, yapılan budur' denildi. Bu konuda bir üzüntümüz, bir kırgınlımız vardır. Ben ülke meselesinde tarafsız olamam. Kendi içimizde birbirimize saygı çerçevesinde her şeyi söyleyebiliriz. O günlerde bana bu da yapıldı. 'Ne yani gördüğümüzü yazmayacak mıyız' denildi. Başkalarına baktığımız zaman kimse ülke meselesinde tarafsız olmuyor. En ucuz cezayla kurtulduğumuzu ve bir daha olmamasını temenni edelim. Cezalı da oynadık, aslanlar gibi. Serzenişlerim de doğal hakkımdır.''

"COLİN KAZIM" A TAKIMA

Fatih Terim, Ümit Milli Takım'ın İsviçre ile oynadığı hazırlık maçında forma giyen Colin Kazım Richards'ı (A) Milli Takım'a çağırabileceğini söyledi. Terim, ''Hep 2 veya 3 oyuncu katarak gidiyoruz. Oyuncu konusunda sıkıntımız olacağını sanmıyorum. Biz oyuncu buluruz. Ümit Milli Takım'da Colin Kazım Richards var, annesi Türk. Hemen Antalya'daki İsviçre maçına getirdik, oynadı ve gayet iyiydi. Oğuz hoca İngiltere'de de seyretti. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki günlerde (A) Milli Takım'a gelebilir'' diye konuştu.

RİCA İLE MİLLİ FORMA OLMAZ

Terim, bir gazetecinin, ''Son zamanlarda Almanya'daki Türk futbolcuları Alman Milli Takımı'nı seçiyor. Bu konuda bir çalışmanız var mı?'' şeklindeki sorusu üzerine, şunları kaydetti: ''(Almanya'daki her oyuncu burada oynar) diye bir şey yok. Eğer bir oyuncu veya ailesi 'ben bu milli takımda oynamak istemiyorum' diyorsa ağzından kuş tutsa ben formayı ona vermem ve bunu da açıklamam, kimseye de izah etmem. Türk Milli Takımı rica ile oynanacak bir yer değildir.''

Erol DOYURAN

02.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Böyle ceza olur mu?

  Tümer medyayı suçladı

  Hakan: 4 maçı kazanırsak şampiyon oluruz

  Nisan ayının altın adamı Alex seçildi

  Donadoni: İtalya'da yabancı futbolcu çok fazla

  Milan-M. United

  İlk 2 belli gibi..


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004