Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Olmert’e istifa baskısı artıyor

İsrail’de Hizbullah ile geçen yaz girilen savaşta başarısız olmakla suçlanan Başbakan Olmert’e baskılar artıyor. Kabineden bir bakanın istifasının ardından Dışişleri Bakanı Livni ve iktidardaki Kadima Partisi üst düzey isimlerinden Itzchaky de Başbakanın istifasını istedi.

İsrail’de geçen yılki yaklaşık bir aylık savaşın başarısızlıklarını irdeleyen raporun ardından, internette de Başbakan Ehud Olmert’in istifasını isteyen elektronik postalar dolaşmaya başladı.

Haberi veren Ynet sitesine göre, Eğitim Bakanlığı sözcüsü Avinoam Magen, raporun yayımlanmasının hemen ardından, internet üzerinden, Olmert’in istifasını isteyen mektup yazarak dağıttı. Sözcü, “Bunun Eğitim Bakanlığı ile ilgisi yok elbette. Bu benim ve bazı arkadaşların kişisel tutumu” diye konuştu.

Winograd raporunun açıklanmasından ve savaşta çocuklarını yitiren ailelerin açıklamalarını dinlemelerinin ardından böyle bir mektup yazdıklarını ve elektronik posta aracılığıyla dağıttıklarını söyleyen Magen, Ynet’e yaptığı açıklamada, herkesin kişisel görüşlerini açıklamasından yana olduğunu belirtti ve “Her şeyden önce ben bir vatandaşım” diye konuştu. “Niçin ayrılmıyorsun? Başbakan’a açık mektup” başlığıyla kaleme alınan ve internette dağıtılan elektronik posta, istifa etme niyetinde olmadığını açıklayan Olmert’i eleştiriyor ve istifaya çağırıyor.

Bu arada Yossi Fuchs adlı bir avukat, Yüksek Adalet Mahkemesine bir dilekçeyle başvurarak, Olmert’in görevden alınmasını istedi. Fuchs, başvuru dilekçesinde, Başbakan Olmert’in adaletin yerine gelmesini önlemeye çalıştığını ve tüm kamuoyunu rehin aldığını öne sürdü.

‘YA KADİMA, YA OLMERT’

Bu arada, İsrail’in geçen yaz Hizbullah’la giriştiği savaşın başarısızlıklarından, başta Başbakan Ehud Olmert’i ve hükümetini sorumlu tutan Winograd raporu, hükümeti sarsmaya devam ediyor. İsrail koalisyon grubunun başkanı, Kadimalı Avigdor Yitzaki de Olmert’e karşı bayrak açtı. Kadimalı milletvekillerini, Olmert’e karşı Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’nin başbakanlığına ikna etmeye çalıştığı belirtilen Yitzaki, “Olmert istifa etmezse Kadima biter” diye konuştu.

/ KUDÜS

03.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush çekilmeyi veto etti

  Olmert’e istifa baskısı artıyor

  Irak’ta hatalar yaptık

  El Cezire muhabirine hapis cezası

  İran, eski nükleer müzakereciyi tutukladı

  İran-ABD gerilimi ve Ortadoğu

  Müşerref aleyhtarı gösteriler sürüyor

  Irak’ta Mısrî tartışması sürüyor

  Hizbullah’tan Nejad’a ‘ahlâksız’ suçlaması


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004