Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran’da Afgan avı

İran’ın son günlerde, ülkeye kaçak yollardan giren Afganlardan 85 binini geri gönderdiği bildirildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Bagır Zolkadr, mültecilerle ilgili bir toplantıda yaptığı konuşmada, ülkeye kanun dışı yollardan girenlerle mücadele için yeni bir proje başlattıklarını, bu çerçevede son günlerde 85 bin Afgan’ın ülkesine gönderildiğini söyledi.

Zolkadr, sadece ülkeye kaçak girenleri geri gönderdiklerini, İran’da kanuni olarak kalanlara dokunmadıklarını ileri sürdü. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni de, haftalık basın toplantısında bir soru üzerine, İran’da yaşayan Afganların üç grup olduğunu, bunlardan bir kısmının ülkede kanuni olarak bulunduğunu, bir kısmının ‘’yurtsuz’’ sıfatıyla yaşadığını, bir bölümünün ise ülkeye kaçak olarak girdiğini söyledi.

Geri gönderilenlerin ülkeye kaçak girenler olduğunu ileri süren Hüseyni, konunun ‘’Afgan düşmanlığı’’ olarak gösterilmesinden rahatsız olduklarını belirtti. Afganistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sultan Ahmed Bahin, iki hafta önce, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30 bin dolayında Afgan mültecinin İran’dan geri gönderildiğini belirterek, ülkesinin bu mültecileri yerleştirecek kaynaklara sahip olmadığını söylemiş ve İran yönetiminden mültecileri göndermemesini istemişti. İran’da, ülkedeki karışıklıktan ve Taliban yönetiminden kaçan 2 milyondan fazla Afgan mülteci yaşıyor. Pakistan’dan sonra en çok Afgan mülteciye ev sahipliği yapan İran’ın, ülkeye kaçak olarak girdiğini belirttiği bir milyon dolayında Afgan’ı geri göndereceği ifade ediliyor.

/ TAHRAN

14.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD ve İran’ın Irak pazarlığı

  Solana: Türkiye yanımızda olmalı

  İran’da Afgan avı

  ‘Irak’ta Kaide devleti mi?’

  Taliban komutanlarından Dadullah öldürüldü

  Pakistan-Afgan askerleri çatıştı

  Barzani karargâhına ikinci saldırı

  CIA eski Başkanı: Kardak’ta savaşı biz engelledik

  NASA zamanın başlangıcını gözleyecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004