Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tarımda toz ilâçlar yasaklandı

Türkiye Tarım İlaçları Sanayici ve İthalatçı Temsilcileri Derneği (TİSİT) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Kipge, Türkiye’de kullanılan tarımsal toz ilâç miktarının ABD, AB ülkeleri ve gelişmiş ülkelerdekine oranla 12 kat daha az olduğunu belirtti.

Kipge, yaptığı açıklamada, tarımsal mücadele yöntemleri içinde kimyasal savaşın, gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere bütün dünya ülkelerinde diğer yöntemlere karşı daha avantajlı olduğunu bildirdi.

Gelişmiş ülkelerin tarımsal ilâçları çok kontrollü kullandığını, riskleri belirlenen tarımsal ilaçların kullanımını durdurduğunu vurgulayan Kipge, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın, toz ilâçların kullanımının 2008’den itibaren yasaklaması kararı aldığını hatırlattı.

‘’Gelişmiş ülkelerde tarım ilâcının kullanımının azaldığı, Türkiye’de ise arttığı’’ görüşünün gerçeği yansıtmadığını savunan Kipge, şunları söyledi:

‘’Tam tersi, Türkiye’de tüketilen tarımsal ilâcı miktarı ABD, AB ülkeleri ve gelişmiş ülkelerdekine oranla 12 kat daha azdır. Toz formülasyonlu ilâçlar, ne AB ülkelerinde ne de ABD, Japonya, Avustralya gibi ülkelerde yasaklanmıştır. Japonya’da pirinç zararlarına karşı en fazla kullanılan ilaçlardan biri de toz formülasyonludur. Toz ilaç kullanımının devam etmesi, bazı ürünlerdeki hastalık ve zararlılarda alternatifsiz olmasından kaynaklanmaktadır. Ülkemizde fındık zararlısına karşı kullanılan toz formülasyonları maliyetinin düşük ve etkisinin yüksek olması nedeniyle alternatifsizdir.’’

/ KOCAELİ

14.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Küçük çiftçi yok sayılmasın

  Buğday tarlada kurudu

  GAP barajlarında su seviyesi düşük

  Tavukçulukta yem sıkıntısı

  Tarımda toz ilâçlar yasaklandı

  İşadamlarına Avrupa Birliği anlatılacak

  MTA’ya tam donanımlı sismik gemi

  Kayısı üretiminde dünya birincisiyiz

  Başkan Parlak’ın görev süresi doluyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004