Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Buğday tarlada kurudu

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, Beypazarı’nın Türkiye tarımının kalbi konumunda olduğunu belirterek, “Küresel ısınmanın da etkisiyle kuraklık had safhaya ulaştı. Geçimini tarımdan sağlayan bu insanlar bayram gözüyle gördükleri hasat zamanı gelmeden kuruyan buğdaylarını çaresizlik içerisinde tarlaya gömüyor” dedi.

Türkiye tarımında önemli bir yere sahip olan Ankara’nın Beypazarı ilçesindeki çiftçiler, kuraklık sebebiyle buğdayların büyümeden kurumasına sinirlenerek, ekinlerini sürdü.

Son yıllarda kuraklığın artması ve küresel ısınmanın da etkisiyle zor günler geçiren çiftçiler, hasat zamanına az bir zaman kala ürünlerini hasat etmek yerine traktörlerle tekrar tarlaya gömüyor. Çiftçilerin çok zor bir dönemden geçtiğini belirten Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, “Beypazarı Türkiye tarımının kalbi konumunda, malum küresel ısınmanın da etkisiyle kuraklık hat safhaya ulaştı. Geçimini tarımdan sağlayan bu insanlar bayram gözüyle gördükleri hasat zamanı gelmeden kuruyan buğdaylarını çaresizlik içerisinde tarlaya gömüyor” diyerek çiftçilerin içinde bulundukları zor duruma işaret etti.

Uruş nahiyesinde uzun yıllar çiftçilik yapan 77 yaşındaki Hilmi Akdoğan ise “Ben bu yaşıma kadar böyle kuraklık görmedim. Toprak takır takır kuru. İlk defa buğdayı kuraklıktan yandığı için hasat etmeden tarlaya gübre olsun diye gömüyoruz” dedi.

/ ANKARA

14.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Küçük çiftçi yok sayılmasın

  Buğday tarlada kurudu

  GAP barajlarında su seviyesi düşük

  Tavukçulukta yem sıkıntısı

  Tarımda toz ilâçlar yasaklandı

  İşadamlarına Avrupa Birliği anlatılacak

  MTA’ya tam donanımlı sismik gemi

  Kayısı üretiminde dünya birincisiyiz

  Başkan Parlak’ın görev süresi doluyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004