Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush savaş çarını belirledi

ABD Başkanı George Bush’un, Irak ve Afganistan’daki savaşları idare edecek “savaş çarı”nı belirlediği bildirildi. Amerikan yönetiminden üst düzey bir yetkili yaptığı açıklamada, Bush’un bu görev için uzun bir arayıştan sonra Pentagon’un operasyonlar sorumlusu korgeneral Douglas Lute’ı belirlediğini söyledi.

ABD Başkanı George W. Bush yönetiminin, Irak ve Afganistan savaşlarını yönetmek üzere oluşturulması planlanan yeni görev için, ABD’nin terörle mücadele özel temsilcisi emekli Orgeneral Joseph Ralston’a öneri götürdüğü, ancak Ralston’un bu teklifi kabul etmediği bildirilmişti. The Washington Post gazetesi, geçen ay yayımladığı haberde, yeni oluşturulacak göreve getirilecek kişinin doğrudan Bush’a ve onun Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley’e bağlı olmasının, Pentagon’a ve Dışişleri Bakanlığına talimat verme yetkisi bulunmasının planlandığını yazmıştı.

Washington Post, Ralston’un yanı sıra teklifin götürüldüğü emekli orgeneraller John Sheehan ve Jack Keane’in de bu görevi reddettiğini belirtmişti.

Gazete, Beyaz Saray’ın, bu görev için hem yetenekli, hem de istekli üst düzey emekli generaller aradığını, ancak üç generalin teklifi reddetmesinden anlaşılacağı gibi uygun kimseyi bulmakta çok zorlandığını kaydetmişti.

/ WASHINGTON

17.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush savaş çarını belirledi

  Hamas-El Fetih çatışması

  Elysee’de devir-teslim

  Şiî bölgesine saldırıya polis sansürü

  Avustralya Başbakanı yağmur duâsı istedi

  Wolfowitz görevde kalmak için yalvardı

  Madrid zanlıları açlık grevinde

  Hava kirliliği Tac Mahal’i sararttı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004