Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İslâm san’atının üç merkezi: İstanbul, İsfahan, Delhi

Sakıp Sabancı Müzesi ve Türk Telekom arasında, “Louvre’dan İstanbul’a İslam Sanatının Üç İmparatorluk Merkezi: İstanbul, İsfahan, Delhi” sergisinin sponsorluk anlaşması imzalandı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) ve Türk Telekom arasında, “Louvre’dan İstanbul’a - İslam Sanatının Üç İmparatorluk Merkezi: İstanbul, İsfahan, Delhi” sergisinin sponsorluk anlaşmasını SSM’de imzaladı. Törene Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurlu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany, SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, Türk Telekom Kurumsal İlişkiler Başkanı Ahter Kutadgu katıldı.

Sözlerine Louvre’un Fransa’nın en zengin kurumlardan biri olduğunu söyleyerek başlayan Nazan Ölçer, “Fransız Devrimi’nden sonra koleksiyonlar halka açıldı ve bu müzenin onarımıyla böyle bize bir şans doğdu. Louvre’un İslam Sanatları bölümünün resmi ortağı sıfatıyla gerçekleştireceğimiz ilk ergi bu nedenle büyük önem taşımaktadır” dedi.

Nazan Ölçer, bir soru üzerine 2008 Ocak ayında Louvre’un eserlerinin sergilenmeye başlayacağını söyledi. Louvre ile yapılan anlaşma için hiçbir ücret ödenmediğini belirten Ölçer, Telekom ile sponsorluk anlaşmasının ücretini ise söylemedi. Serginin 3 ay süreceğini ifade eden Ölçer, ayrıca Müze Etütler Merkezi’nin bu sergiyle başlayarak devam edeceğini açıkladı.

Ölçer’in ardından konuşan Türk Telekom Kurumsal İlişkiler Başkanı Ahter Kutadgu, daha önceki dönemde Sabancı grubunda görev yaptığı ve şimdi Türk Telekom adına bulunduğu için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Türk Telekom olarak basketbol, voleybol olsun sosyal hizmetlere çok önem verdiklerini ifade eden Kutadgu, “33 tane okulun temelini attık. Önünüzdeki yıl 21 okul açacağız. Bu tür hizmetlerimiz devam edecek. Bugün de önemli bir sergiye sponsorluk yaparak sosyal sorumluluk bilinciyle görevimizi yapıyoruz” diye konuştu.

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany ise bugünün Türk Telekom için önemli bir gün olduğunu ifade ederek “Sosyal sorumluluk projelerine öncelik veren Türk Telekom, bugün de Sakıp Sabancı Müzesi ile birlikte hareket etmekten mutluluk duyuyor” şeklinde konuştu.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, SSM’yi dünyanın en iyi müzelerinden bir haline getirmek için hizmetlerinin devam edeceğini belirterek şöyle konuştu:

“Rahmetli Sakıp Sabancı, koleksiyonunu müzeye devretti. Sabancı ailesinin yaşadığı Atlı Köşk’ün müze olmasının ardından hep burayı dünyanın en iyi müzeleri arasına sokmayı hedef belirlemiştir. Bugün de Louvre ile önemli bir adım atıyoruz. Sakıp Sabancı Müzesi’ni dünyanın en iyi müzelerinden biri yapmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız”.

Sabancı ayrıca, Sabancı, “Eğer biz üniversite müzesi olmasaydık bu sergiyi alamazdık” dedi.

Sergi, “Louvre’dan İstanbul’a - İslam Sanatının Üç İmparatorluk Merkezi: İstanbul, İsfahan, Delhi” ismiyle açılıyor. Sergide Louvre Müzesi ve Paris Dekoratif Sanatlar Müzesi’nin İslâm eserleri koleksiyonuna ait seramik, grafik san’atlar, halı, tekstil ürünleri ve mimari objelerden oluşan 150 parça yer alacak. Sergide, 15-18 yüzyılları arasında İslâm dünyasının 3 önemli imparatorluklarından olan Osmanlı, Hindistan’da Moğol İmparatorluğu ve İran Safevi Devleti’nin saray san’atı görkemi gözler önüne sergilenecek.

17.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İslâm san’atının üç merkezi: İstanbul, İsfahan, Delhi

  Neyli, şiirli sergi

  Norveç’te Mevlânâ Yılı faaliyetleri

  Şiirİstanbul, şairleri buluşturdu

  Müze bahçesi, bin 500 konuk için yenilendi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004