Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Norveç’te Mevlânâ Yılı faaliyetleri

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından 2007 yılının ‘Mevlânâ Yılı’ ilan edilmesi münasebetiyle, Norveç’in başşehir Oslo’da bir dizi faaliyet düzenlendi. Oslo Kültür ve Eğitim Derneği (OKUF), En Verden I Dialog (EVID), Interkulturell Dialog gibi derneklerin organizatörlüğünde gerçekleştirilen Mevlânâ programlarına UNESCO’nun Norveç temsilciliği de destek verdi.

Mevlânâ faaliyetleri çerçevesinde ilk olarak Oslo Yüksekokulu’nda Dr. Thomas Michel, Doç. Dr. İbrahim Özdemir ve Rahibe Berit Lanke gibi ünlü konuşmacıların katıldığı Mevlânâ Paneli düzenlendi. Bu panelde, Mevlânâ’nın hoşgörüsü ve kuşatıcı sevgisi ele alınıp günümüzde devletler ve toplumlar arasındaki bitmeyen savaşlar ortamında Mevlânâ’nın sevgi ve hoşgörü anlayışının önemine vurgu yapıldı. Bu şekildeki bir panel Norveç’te ilk kez düzenlenmekte.

İkinci faaliyet olarak Oslo’nun en görkemli salonlarından Oslo Konserthus’da, Konya Sema grubu tarafından “Whispers of Love” isimli sema gösterimi izleyenlerin beğenisine sunuldu. Yaklaşık 800 kişinin izlediği Sema gösterisinde ayrıca Prof. Dr Thomas Michel ve Doç.Dr. İbrahim Özdemir de birer konuşma yaptı.

Norveçlilerin büyük beğenisini kazanan program bitiminde Sema grubu ayakta uzun sure Norveçliler tarafından alkışlandı. Birçok Norveçlinin hayatında ilk kez seyrettiği gösteriye ilginin büyüklüğü organizatör olan dernek ve vakıflarını da memnun etti.

17.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İslâm san’atının üç merkezi: İstanbul, İsfahan, Delhi

  Neyli, şiirli sergi

  Norveç’te Mevlânâ Yılı faaliyetleri

  Şiirİstanbul, şairleri buluşturdu

  Müze bahçesi, bin 500 konuk için yenilendi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004