Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Feldkamp: Florya'yı seyirciye açacağım

G.Saray Teknik Direktörü Feldkamp, "Bir teknik adam F.Bahçe'nin imkânlarını bahane ediyorsa, sözleşmesini imzalarken uyumuş olmalı. Yönetim kurulunda bana eleştirel gözle bakılması beni rahatsız etmez, demokratik düşünmek lazım" dedi. Feldkamp, antrenmanları seyircilere açacaklarını belirterek, ''Seyircilerimiz Florya'daki hayatı biraz daha canlandıracaktır. Ama bunun devam edip etmeyeceğine buraya gelen seyircilerimizin davranışları karar verecektir'' diye konuştu.

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp, Galatasaray'ın mali durumunu bilerek görevi kabul ettiğini belirterek, ''Bir teknik adam Fenerbahçe'nin imkanlarını bahane ediyorsa, sözleşmesini imzalarken uyumuş olmalı'' dedi. Feldkamp, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yardımcısı Ahmet Akcan ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, yeni dönem ile ilgili sorulara cevap verdi.

ANLATILANLAR HOŞUMA GİTTİ

Toplantıda bir basın mensubunun, ''Son 4 yılın 3 yılında Fenerbahçe şampiyon oldu. Galatasaray teknik adamları bu dönemde hep Fenerbahçe'nin olanaklarının fazla olmasından yakındılar'' demesi üzerine, ''Bir hoca (Fenerbahçe'nin olanaklarının fazla olmasını) bir bahane olarak koyuyorsa, o zaman bu, kendi mukavelesini imzalarken uyumuş anlamına çıkar. Dünkü yönetim kurulu toplantısında bana (Galatasaray'ın ekonomik gücü nedir, ne yapılabilir) konusu ifade edildi. Dün bana anlatılanlar hoşuma gitmeseydi, burada oturmazdım'' cevabını verdi.

HEDEF LİG VE ŞAMPİYONLAR LİGİ

Kazanılacak bir şampiyonluğun ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma fırsatının önemli olduğunu kaydeden Alman teknik adam, buradan elde edilecek gelirlerle yatırımların arttırılabileceğini söyledi. Feldkamp, gelecekle ilgili düşüncelerinin bulunduğunu da belirtirken, öncelikle Florya'ya biraz yaşam getirmenin gerektiğini dile getirdi. Antrenmanları seyircilere açacaklarını anlatan Karl Heinz Feldkamp, ''Seyircilerimizin antrenmanları izlemesi Florya'daki hayatı biraz daha canlandıracaktır. Ama bunun devam edip etmeyeceğine buraya gelen seyircilerimizin davranışları karar verecektir'' dedi. Feledkamp şöyle konuştu:

ÇALIŞMANIN ZAMANI GELDİ

''Kamuoyunun önünde olan bir hoca için ona yapılan tavsiyeler çok kolay olmayabilir. Motoru biraz yavaşlatmam konusunda tavsiyelerde bulunuldu. Bu benim için kolay değildi. O dönemde bu tavsiyede bulunan insanlar şimdi bana, 'Hoca artık zaman geldi, o dönemde tavsiye etmediğimiz bu görevleri artık üstlenebilirsin, hatta üstlenmelisin' dediler. İçimdeki o ateşi hala görebiliyorum, ama takımdaki ateşi çalışmaya başladığımda bütün futbolcularımda da hissedeceğim. O ateşin karşılıklı olması lazım.''

YÖNETİCİLERİN ÇOĞU KATILDI

Yönetim Kurulu'ndan eleştirel gözle bakılmasının kendisini rahatsız etmeyeceğini vurgulayan Feldkamp, günümüzde demokratik düşünmek gerektiğini ifade etti. Yönetimde 15 kişi varsa, bunun 9'unun dünkü toplantıya katıldığını belirten Alman çalıştırıcı, ''Burada 9-6 başkan bile seçilir. Dün 9 yönetici toplantıya geldi. Hepsi de kulübün ileri gelen yöneticileriydi. Dünkü toplantının en güzel tarafı çok açık bir toplantı olmasıydı. En güzel yanı içinde bulunduğumuz durumu değerlendirmesiydi. Galatasaray-Fenerbahçe maçındaki olaylara kadar anlattılar. Onların bu anlayışta olmaları beni çok memnun etti. Diğer olaylar hakkında yorum yapamam'' şeklinde konuştu.

BAŞARI OLMAZSA KALMAM

Toplantıda bir basın mensubunun, ''Sözleşmeniz kaç yıllık?'' şeklindeki sorusunu Feldkamp, ''Başarılı olduğum sürece sözleşmem olur, oradaki süre benim için önemli değil'' diye cevapladı. Alman çalıştırıcı, ''Başarı olmazsa, sözleşmenin ne anlamı var. Danışmanlık konusu gündeme getiriliyor. Bu dönemde danışman olmak için kulübü çok iyi tanımak lazım, önce hoca olarak çalışmam lazım. Eğer danışman olmamı istiyorsanız sonra düşünürüz'' diye konuştu.

YAŞIM 74 DEĞİL 73

Alman teknik adam, yaşıyla ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine, ''Bu tipik bir Türk düşüncesi'' dedi. Bir basın mensubunun 74 yaşında olduğunu söylemesi üzerine, ''Bunu düzelteyim 73 yaşındayım. Gelecek sene 74. yaşımı kutlarsam çok sevineceğim, onu sizlerle birlikte kutlarsam da sevinirim. 74. yaşını kutlayamayan çok insan var'' ifadesini kullandı. İnsanın kendini eğitmesi, geliştirmesi de bu çalışmalarla mümkün. 1999 yılında antrenörlük görevine kısa bir ara verdiğini söyleyen Faldkamp, o dönemde doktorların kendisine motoru yavaşlatma tavsiyesinde bulunduğunu anlattı.

06.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Feldkamp: Florya'yı seyirciye açacağım

  İlic'e gülünç teklif

  Pele Kasım'da İstanbul'da geliyor

  Mondragon Köln'de imza attı

  Beşiktaş'ın yaz tişörtleri tanıtıldı

  Ertuğrul Sağlam


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004