Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Ertuğrul Sağlam

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş camiasının ve futbol kamuoyunun gündemini oluşturan birinci madde, Jean Tigana'dan boşalan Beşiktaş teknik direktörlüğüne kimin getirileceğiydi. Ortaya birçok isim atıldı ve bu isimler üzerinde yazılıp çizildi. Ama bu süreçte gelecek teknik direktörün futbol bilgi birikimi, profesyonel kişiliği vs. gibi özellikleri tartışılacak diye düşünürken farklı zeminlerde oluşturulan sanal gündemi ne yazık ki, birden Beşiktaş teknik direktörünün seçimi sürecinde de buluverdik..

Sayın Ertuğrul Sağlam'ın isminin ön plana çıkmasıyla oluşturulan gündemi hepiniz biliyorsunuz. Farklı platformlarda, din ve vicdan hürriyetine saygı kavramının insan haklarının birinci maddesini teşkil ettiği gerçeği ortaya koyulmaya çalışılıp, bu gözetim doğrultusunda birşeylerin daha da güzelleştirilmesi amaçlanırken, birdenbire futbulumuzun da böyle çirkin söylentilerle çalkalanması birçok kişiyi olduğu gibi bizleri de fazlasıyla üzdü..

Gazetenin spor sayfasında yayımlanacak bu yazının içeriğinin bunlar olmaması gerektiğini fazlasıyla bilen birisi olarak hicap ediyorum, ama asıl utanması gerekenler bu konunun bu sayfaya kadar taşınmasına vesile olanlardır. Kaldı ki, Ertuğrul Sağlam gerek kişiliği ve gerekse aldığı eğitimle bu ülkenin yetiştirdiği nadide spor adamlarından birisidir. Futbolculuk hayatında ve antrenörlük yaşamında duruşundan hiç taviz vermemiş herkesin takdirini kazanmıştır. Beşiktaş'ın teknik direktörlüğüne erken getirilmiş söylentilerine de katılmıyorum..

Bu konuya dair engüzel açıklamayı da bence Kayserispor menajeri Sayın Süleyman Hurma yapmıştır. "Ertuğrul Hocanın takımın başına gelmesi için daha fazla pişmesini beklemek yanlış olur, daha fazla pişerse yanar"demişti sayın Hurma..

Bundan sonra ki süreçte Beşiktaş camiasının ve özellikle başkan ve yönetim kurulunun camianın bir evladı olan Ertuğrul Sağlam'a her şartta sabır görtermesi ve destek olması gerekir. Eğer belli bir dönem bu anlayışla aşılırsa eminim ki Ertuğrul hoca yönetimindeki Beşiktaş'ı güzel günler beklemekte, bizde bu günleri kendisine yapılan çirkin eleştiriler adına en az Ertuğrul Sağlam kadar beklemekteyiz..

[email protected]

Ömer Faruk KAYA

06.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Feldkamp: Florya'yı seyirciye açacağım

  İlic'e gülünç teklif

  Pele Kasım'da İstanbul'da geliyor

  Mondragon Köln'de imza attı

  Beşiktaş'ın yaz tişörtleri tanıtıldı

  Ertuğrul Sağlam


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004