Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD-İran diyaloğu belirsiz

İran’ın, Irak’ın güvenliği konusunda ABD ile yeniden görüşüp görüşmeyeceğinin kesinleşmediği bildirildi. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, haftalık basın toplantısında, ABD ile ikinci kez ne zaman görüşeceklerinin sorulması üzerine, Bağdat’ta yapılan ilk görüşmenin sonuçlarını incelemeyi sürdürdüklerini söyledi.

Yeniden görüşüp görüşmeyeceklerinin henüz belli olmadığını ifade eden sözcü, bu konuda kesin kararı daha sonra açıklayacaklarını bildirdi. ABD’nin İran’daki rejimi devirmek için özellikle üniversite çevreleri ve öğrencilerle ilişki kurduğunu iddia eden Hüseyni, ‘’Kesinlikle başarısız olacaklar. İstihbarat örgütümüz geçenlerde onların birçok şebekesini zaten ortaya çıkardı’’ dedi.

İran ile ABD arasındaki diplomatik ilişkiler, 1979 İran İslam devriminden sonra yaşanan büyükelçilik baskınının ardından kesilmişti.İki ülke yetkilileri, 28 yıl aradan sonra ilk kez geçen ay sonunda Irak’ın güvenliğini görüşmek için Bağdat’ta bir araya gelmişlerdi.

Büyükelçiler düzeyinde yapılan bu toplantıda, bir ay içinde yeniden görüşme kararı alınmıştı. Bu arada, İran yönetimi, AB ile müzakerelerden önce veya sonra uranyum zenginleştirme çalışmalarını durdurmayacağını yineledi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Hüseyni, haftalık basın toplantısında, İran’ın nükleer konularda başmüzakerecesi Ali Laricani ile AB Yüksek Temsilcisi Javire Solana’nın yeniden ne zaman görüşeceklerinin sorulması üzerine, ikilinin yardımcılarının bugün bir araya geleceğini söyledi.

Laricani ve Solana’nın üçüncü kez nerede ve ne zaman görüşeceklerinin ise belli olmadığını kaydeden Hüseyni, görüşme için hiçbir ön şartı kabul etmeyeceklerini, müzakerelerden önce veya sonra uranyum zenginleştirmeyi durdurmayı da kesinlikle düşünmediklerini vurguladı.

/ TAHRAN

11.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ankara’da NATO ile terör zirvesi

  Hariri mahkemesi faaliyete geçti

  ABD-İran diyaloğu belirsiz

  Afganistan’da onlarca ölü

  Bush Arnavutluk’ta

  Fetih-HAMAS ateşkesi sona erdi

  İran, Amerikan üslerini tehdit etti

  Bush’a hayır, savaşa hayır

  Ries: Türk güçlerinin müdahalesi talihsizlik olur

  Cepten Youtube


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004