Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ayasofya’da Mevlânâ sergisi

UNESCO Mevlânâ yılı faaliyetleri kapsamında “Aşk Ocağında Can Olmak-İnsanlığın Mirası: Mevlânâ Celaleddin-i Rumi” sergisi, Ayasofya Müzesi’nde açılacak.

Zarakol İletişim Hizmetlerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Prof. Uğur Derman, Tuğrul İnançer, Dr. Nuri Şimşekler ve Ekrem Işın’dan oluşan Danışma Kurulunun yol göstericiliğinde hazırlanan serginin küratörlüğünü Ekrem Işın yapıyor.

Sergide, Mevlânâ ve 800 yıl boyunca müzik, edebiyat, hat gibi güzel sanatlar alanlarında toplumu derinden etkileyen Mevlevilik kültürünü anlatan eserlere yer verilecek.

Ayasofya Müzesi’nde özel olarak tasarlanmış geçici bir bölüm içinde gerçekleşecek olan sergide, Konya Mevlânâ Müzesi, Konya ve Ankara Etnografya müzeleri, İstanbul Türk ve İslâm Eserleri Müzesi, İstanbul Divan Edebiyatı Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yıldız Şehir Müzesi ve İstanbul Sadberk Hanım Müzesi’nden derlenen 200’ye yakın özgün eser yer alacak.

Sergi, “Hayatı ve Düşünceleriyle Mevlânâ”, Mevleviliğin 800 yılı, “Mevlevi Dergâhı”, “Matbah-ı Şerif”, Mevlevilikte Giyim – Kuşam”, “Müzik ve Sema”, “Hat, Edebiyat ve Mevlevilikte Sembolizm” gibi başlıkların yer aldığı 9 ana bölümden oluşacak.

“Aşk Ocağında Can Olmak-İnsanlığın Mirası: Mevlânâ Celaleddin-i Rumi” sergisi, 19 Haziran-12 Ağustos 2007 tarihleri arasında Pazartesi günleri hariç 09.00-18.30 saatleri arasında açık kalacak.

14.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ayasofya’da Mevlânâ sergisi

  Mevlânâ'yı tanıttılar

  Dünyaya “SOS” konseri

  Çocuk mehter takımına büyük ilgi

  Türk dünyası san’atçıları Nevşehir’de buluşuyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004