Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Dünyaya “SOS” konseri

Eski ABD Başkan Yardımcısı, İklim Koruma Birliği Başkanı ve “Live Earth” ortağı Al Gore, “7 Temmuz’da bütün dünya bizim mesajımızı dinleyecek. Live Earth, bütün dünyaya bir S.O.S mesajı veriyor. Bir uyarı mesajıdır bu. Çünkü küresel ısınmaya karşı bunu yapıyoruz. Bu durum ancak ve ancak bütün dünya toplumları bu çağrımıza cevap verirse çözülebilir” dedi.

Eski ABD Başkan Yardımcısı, İklim Koruma Birliği Başkanı ve “Live Earth” ortağı Al Gore, WWF-Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı ve Garanti Bankası’nın davetlisi olarak Türkiye’ye geldi.

Yusuf İslâm, Genesis, Madonna ve Red Hot Chili Peppers gibi dünya starlarını aynı platformda buluşturacak olan “Live Earth” konserlerinin İstanbul ayağının tanıtımı amacıyla Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Al Gore, İstanbul’un dünya için bir mücevher güzelliğinde olduğunu dile getirerek, burada bu organizasyonun duyurusunu yapmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Toplantıya Al Gore’un yanı sıra Live Earth dünya organizasyonunun yöneticisi Marcel Avram, Türkiye ayağının organizatörü Cengizhan Yeldan, Deniz Temiz Derneği’ni temsilen Levent Ballar, Doğa Derneği’ni temsilen Güven Elkan, TEMA Vakfı’nı temsilen Yeşim Beyla, Doğal Hayatı Koruma Vakfını temsilen Filiz Demirayak ve Şebnem Dönmez de katıldı.

NTV tarafından yayınlanacak Live Earth için gelen Gore, “7 Temmuz’da bütün dünya bizim mesajımızı dinleyecek. Live Earth, bütün dünyaya bir S.O.S mesajı veriyor. Bir uyarı mesajıdır bu. Çünkü küresel ısınmaya karşı bunu yapıyoruz. Bu durum ancak ve ancak bütün dünya toplumları bu çağrımıza cevap verirse çözülebilir” dedi.

Al Gore, “Karbondioksit gözle görünmez, kokusuzdur, tadı da yoktur. Dolayısıyla gözümüzden uzak olunca gönlümüzden de uzak. Bu nedenle aklımıza da gelmiyor” diyerek, karbondioksitin küresel ısınmayı artırdığını vurguladı.

Dünyanın ateşinin çıktığını söyleyen Gore, bu ateşi düşürmek için bilim adamlarının uzun zamandır söyledikleri değişikliklerin yapılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılmasının gerektiğini kaydetti.

14.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ayasofya’da Mevlânâ sergisi

  Mevlânâ'yı tanıttılar

  Dünyaya “SOS” konseri

  Çocuk mehter takımına büyük ilgi

  Türk dünyası san’atçıları Nevşehir’de buluşuyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004