Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Karanlık senaryo

Neocon kadroların kontrolündeki bir “thinktank” kuruluşu olduğu belirtilen Hudson Enstitüsünce tertiplenen bir toplantıda, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Tülay Tuğcu’ya suikast, İstanbul Beyoğlu’nda en az 50 kişinin ölümüyle sonuçlanacak bir terör saldırısı ve 50 bin Türk askerinin Kuzey Irak’a girmesi gibi senaryoların konuşulduğuna ilişkin haberlere Türk kamuoyundan yükselen tepkiler artarak devam ediyor.

ERDOĞAN: DELİ SAÇMALARIYLA UĞRAŞMAYIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hudson Enstitüsü’nün Türkiye’ye yönelik senaryosuyla ilgili olarak ‘’Deli saçmalarıyla uğraşmayın’’ dedi.

Erdoğan, ‘’İslâm Başkentleri ve Kentleri Teşkilâtı’’nın (OICC) Sheraton Oteli’nde düzenlenen 11. Genel Kurul Toplantısı’na gelişinde, gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan, Hudson Enstitüsü’nün Türkiye’ye yönelik senaryosuyla ilgili soruya, ‘’Deli saçmalarıyla uğraşmayın’’ cevabını verdi.

Basına yansıyan bazı haberlerde, Hudson Enstitüsü’nde düzenlenen kapalı toplantıda, Türkiye’de Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu’nun bir suikasta kurban gitmesi, İstanbul’da terör örgütü PKK’nın bir saldırısı ve Türkiye’nin Kuzey Irak’a girmesi gibi ihtimallerinin gerçekleşmesi durumunda ABD’nin tepkisi ve Türkiye’de neler olabileceği üzerinde tartışıldığı ileri sürülmüştü.

TUĞCU: YETKİLİLER AÇIKLASIN

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu da konuya ilişkin sorularını cevaplarken olayı basından öğrendiğini, ayrıntılı bilgi sahibi olmadığını söyledi. Tuğcu, ‘’Ancak öncelikli olarak orada bulunduğu ileri sürülen Türk yetkililerinin açıklama yapmasını bekliyorum. Hayatını hukuka adamış birinin, hukuksuzluğa uğraması beni üzdü’’ dedi.

Senaryoya ilişkin yorumda bulunmak istemediğini belirten Tülay Tuğcu, senaryoda hedef gösterilmesiyle ilgili herhangi bir hukuki yola başvurmayacağını söyledi.

GÜL: ASKER, O TOPLANTIYI TERK ETMELİYDİ

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de, ABD’deki muhafazakâr Hudson Enstitüsü’nde Türkiye üzerine “felâket senaryolarının” konuşulduğu toplantıya Genelkurmay Stratejik Araştırma ve Etüd Merkezi’nin (SAREM) Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeri ile Washington Askerî Ateşesi Tuğgeneral Bertan Nogaylaroğlu’nun katıldığının iddia edilmesiyle ilgili “Askerlerin toplantıyı terk etmeleri gerekirdi” dedi.

Gül, Hürriyet’e Hudson’daki toplantı ve son dönemdeki diğer gelişmelerle ilgili şu açıklamaları yaptı:

“ABD’deki gibi birçok ülkede böyle düşünce kuruluşları var. Birçok ülke ile ilgili fantaziler yaparlar. Uzakdoğu, Latin Amerika ülkeleri de dahildir bu fantazilere. Bunların bazıları, yönetimle de ilişkilidir. Birçoğu da zaten bu iş için para alırlar. Bir tür halkla ilişkiler çevreleridirler. Gerekirse en aykırı görüşleri dile getirirler. Çok fazla ciddiye almamak lâzım. Gazetelerden okuduğumuz doğruysa Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının böyle deli saçması şeylere gereken tepkiyi koyup, ağızlarının payını verip, salonu terk etmeleri gerekirdi. Bilemiyorum, belki de terk etmişlerdir.

USAK BAŞKANI: TÜRK VE

ABD’Lİ ŞAHİNLERİN UZLAŞISI

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Asya Araştırmaları Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Seyfi Erol da, Hudson senaryosunun psikolojik savaş aracı olduğunu söyledi. Erol şunları kaydetti:

“Türkiye üzerinde son dönemde yoğun bir psikolojik savaş yürütülüyor. Türkiye’deki şahinlerle, ABD’deki şahinlerin bir uzlaşı girişimi sözkonusu. Bunun harekât alanı olarak Irak’ın kuzeyi ortaya çıkıyor. Amaç mevcut hükümeti devirmek ve Türkiye’yi kaosa taşımak. Senaryoyu bir süredir uygulamaya geçirenler var. Sınır ötesi ve PKK tartışmalarıyla hükümetin yıpratılması sözkonusu. Bunlarla hükümetin yıpratılamayacağı açık. Hükümet bu tartışmalardan daha güçlü çıktı.”

‘SENARYO ZATEN BİR SÜREDİR UYGULANIYOR’

Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru da senaryonun geleceğe dönük değil, zaten bir süredir uygulanan gerçeklere ilişkin olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Tartıştıkları senaryo fazla yabancımız değil aslında. İstiklal Caddesi değil, ama Ankara Ulus’taki Anafartalar Çarşısı’nda bir bomba patladı ve çok sayıda insanımız hayatını kaybetti, sakat kaldı. Kapalı toplantıdan dışarı sızan bilginin tek yanlışı bence şu: Hudson Enstitüsü’nde ileriye dönük beklentiler ele alınmış değil, vaktiyle öngörülenin ne kadarının hayata geçirildiğiyle ilgili bir gözden geçirme yapılmış. Amerikalı senaristler, senaryolarının bir süredir Türkiye’de uygulandığından emin olabilirler.

PLÂNIN PARÇASI MI?

İddialara göre senaryoda anlatılan ‘olaylar’ın Türkiye’de yaşananlarla aynı olması akıllara ‘bunlar büyük bir planın gerçekleşen parçaları mı?’ sorusunu getirdi. Senaryodaki olaylarla Anafartalar patlaması, Suriye’ye giden treninin bombalanması olayının örtüşmesi, ‘bu terör eylemleri Türkiye’nin Kuzey Irak’a girmesini sağlamak için mi düzenlendi’ kuşkusunu oluşturuyor. Senaryoda 50 bin Türk askerinin Kuzey Irak’a girmesi ve Barzani peşmergeleriyle çatışması, peşmergelerin arasında İsrail ve ABD askeri çıkması durumunda neler olabileceği üzerinde duruluyor. Ele alınan önemli konulardan birinin de kimin ne tepki vereceği olduğu ileri sürüldü.

/ ANKARA

19.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkez sağın hafızası bu listede

  Karanlık senaryo

  4 terörist ölü ele geçirildi

  Diyarbakır’da bomba alarmı

  Önce YÖK’ü halletmek gerekiyor

  Meclis, 5 yılda 914 kanun çıkardı

  Listeler kesinleşiyor

  Süre kısaltmaya veto

  Anayasa Mahkemesi iptal isteğini görüşecek

  MGK, yarın toplanacak

  Güvenlik bölgesi yasağı

  Kardeşleri için duâ ettiler

  Televizyon propagandası 15 Temmuz'da başlayacak

  Afrika sıcakları geliyor

  İstanbul’da su alarm veriyor

  Kırık camlar yüzünden, tarla kül oldu

  Topbaş’tan Darülacezelilere ziyaret

  Selâmlaşma barışın anahtarı

  Güneş enerjisi ile yemek pişirme şenliği

  Havuzlarda enfeksiyonlara dikkat!

  Okullar tatile girdi, sünnet mevsimi başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004