Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Meclis, 5 yılda 914 kanun çıkardı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, 22. Dönem Meclisinin her bakımdan takdire şayan olduğunu ve görevini hakkı ile yapmanın gururunu taşıdığını belirterek, ‘’22. Dönemde verilen bin 110 kanun tasarısı ve bin 43 kanun teklifinden, 914’ü kanunlaşmıştır’’ dedi.

Arınç, TBMM Tören Salonunda düzenlediği basın toplantısında, Meclisin 22. Dönem yasama, denetim ve yönetim faaliyetlerinin değerlendirmesini yaptı.

Değerlendirme toplantısının 5 yıllık çalışmaların özetini kapsadığını belirten Arınç, detaylı bilgilerin, dağıtılan faaliyet kitabı ile TBMM’nin internet sitesinde yer aldığını söyledi. Bülent Arınç, TBMM ile ilgili 2004 yılında aylık ortalama 2 bin haber yayınlanırken, bu rakamın yüzde 500 artarak, 2007 yılında 10 bine ulaştığını kaydetti. ‘’Siyaset, parlamentoda üretilmeli ve oradan yönlendirilmelidir’’ diyen Arınç, siyasetin denetiminin parlamentodan sağlanması gerektiğini, gerçek demokrasinin bunu zorunlu kıldığını ifade etti.

Meclisin gösterdiği performansın takdire şayan olduğunu belirten Arınç, 22. Dönemin bir reform Meclisi olduğunu ifade ederek, bu dönemde çıkartılan 9 uyum paketinin Türkiye’nin kaderini değiştirecek nitelikte reformlar olduğunu söyledi.

Arınç, 22. Dönemde verilen bin 110 kanun tasarısı ve bin 43 kanun teklifinden, 914’ünün kanunlaştığını söyledi. 22. Dönemde Cumhurbaşkanı tarafından 61 kanunun iade edildiğini, bunların 32’sinin aynen, 17’sinin de üzerinde değişiklik yapılarak Cumhurbaşkanına gönderildiğini kaydeden Arınç, Cumhurbaşkanı tarafından iade edilen 12 kanunun ise yeniden görüşülmeyi beklediğini bildirdi. Arınç, “Genel Kurul, 617 birleşim, 2 bin 366 oturum yaparak, 3 bin 384 saat 25 dakika çalıştı, yapılan tüm bu çalışmalar için 158 bin 465 sayfa tutanak tutuldu. 22. Dönemde Meclisi, 38 devlet başkanı, 47 meclis başkanı, 25 başbakan, 144 büyükelçi ziyaret etti” dedi. Arınç, ziyaretçi kabul salonlarından Meclise 5 yıl boyunca 4 milyon 36 bin 13 vatandaşın giriş yaptığını bildirdi.

/ ANKARA

19.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkez sağın hafızası bu listede

  Karanlık senaryo

  4 terörist ölü ele geçirildi

  Diyarbakır’da bomba alarmı

  Önce YÖK’ü halletmek gerekiyor

  Meclis, 5 yılda 914 kanun çıkardı

  Listeler kesinleşiyor

  Süre kısaltmaya veto

  Anayasa Mahkemesi iptal isteğini görüşecek

  MGK, yarın toplanacak

  Güvenlik bölgesi yasağı

  Kardeşleri için duâ ettiler

  Televizyon propagandası 15 Temmuz'da başlayacak

  Afrika sıcakları geliyor

  İstanbul’da su alarm veriyor

  Kırık camlar yüzünden, tarla kül oldu

  Topbaş’tan Darülacezelilere ziyaret

  Selâmlaşma barışın anahtarı

  Güneş enerjisi ile yemek pişirme şenliği

  Havuzlarda enfeksiyonlara dikkat!

  Okullar tatile girdi, sünnet mevsimi başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004