Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kardeşleri için duâ ettiler

“3. Uluslararası Çocuk Buluşması”’na katılan çocuklar büyük bir coşkuyla hazırladıkları gösterileri sundu. Programın sonunda ise Filistin, Irak ve bütün dünyadaki çocuklar için duâ edildi.

İHH İnsanî Yardım Vakfı’nın düzenlediği “3. Uluslararası Çocuk Buluşması” önceki gün İstanbul Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. On yedi ülkeden yetim çocukların yerel gösterilerini sergilediği program, büyük beğeniyle izlendi. Programın sonunda küçükler, bütün çocuklar için duâ ederken, izleyicilerin hepsi duâlara eşlik etti.

İHH İnsanî Yardım Vakfı’nın yetim çocuklarla ilgili çalışmalarının bir parçası olan “Uluslararası Çocuk Buluşması”nın üçüncüsü de büyük bir coşkuyla geçti. Dört bin beş yüz kişilik İstanbul Gösteri Merkezi’nin tamamının dolduğu programda on yedi ülkenin çocukları folklorik gösterilerini sergiledi. Hüseyin Goncagül ve ekibinin sunduğu programın başlangıcı ise Kur’ân-ı Kerim tilâvetiyle oldu. Etiyopya (Habeşistan)’dan gelen yetim çocuğun okuduğu âyetlerin mealini Türkiye’den Elif Nur adlı küçük kız okudu.

Azad Keşmir Başbakanı Serdar Atik Ahmed Han’ın da katıldığı 3. Uluslararası Çocuk Buluşması’nda İHH İnsanî Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım bir açılış konuşması yaptı. Yetimleri gözetmenin önemine değinen Yıldırım, Peygamberimizin de (asm) bir yetim olduğunu hatırlattı. Programda ilk gösteriyi Patani’den gelen çocuklar sergiledi. Patanili çocukların ardından sahneye çıkan Etiyopyalı çocuklar da kendi dillerinde ilâhiler söyledi. Lübnan’dan gelen çocuklar ise oynadıkları küçük piyesle “Bizim de var olma, yaşama hakkımız var. Savaş istemiyoruz” mesajları verdi.

Ürdün mülteci kampından gelen Filistinli çocuklar oynadıkları yöresel oyun ile izleyicileri coştururken Filistin’de yaşananları da kendi dillerinde aktardı. Pakistan’dan gelen yetimler ise ‘Cive Pakistan’ adlı şarkılarıyla salona neşe getirdikten sonra Türkçe okudukları yetimlerle ilgili bir şiirle herkesi duygulandırdı.

Doğu Türkistanlı kızlar ülkelerinde yaşananlara ve bütün dünyadaki çocukların çektiği acılara okudukları şiirle dikkat çekti. Irak’tan gelen çocuklar ise ülkelerinde hergün yaşananlara benzer bir olayı sergiledi. Program, Kosova, Afganistan, Bosna ve Kamboçya’dan gelen misafir çocukların ilâhileriyle ve Çeçenistan’lı çocukların Kafkas oyunu ile devam etti.

San’atçı Ömer Karaoğlu’nun ezgileriyle katıldığı Uluslararası Çocuk Buluşması’nın sonunda ise bütün ülkelerin çocukları Karaoğlu’na “Lailaheillallah” ezgisinde eşlik etti. Program, Elif Nur’un ve Ürdün’den gelen Filistin’li çocuğun duâsıyla son buldu.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

19.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkez sağın hafızası bu listede

  Karanlık senaryo

  4 terörist ölü ele geçirildi

  Diyarbakır’da bomba alarmı

  Önce YÖK’ü halletmek gerekiyor

  Meclis, 5 yılda 914 kanun çıkardı

  Listeler kesinleşiyor

  Süre kısaltmaya veto

  Anayasa Mahkemesi iptal isteğini görüşecek

  MGK, yarın toplanacak

  Güvenlik bölgesi yasağı

  Kardeşleri için duâ ettiler

  Televizyon propagandası 15 Temmuz'da başlayacak

  Afrika sıcakları geliyor

  İstanbul’da su alarm veriyor

  Kırık camlar yüzünden, tarla kül oldu

  Topbaş’tan Darülacezelilere ziyaret

  Selâmlaşma barışın anahtarı

  Güneş enerjisi ile yemek pişirme şenliği

  Havuzlarda enfeksiyonlara dikkat!

  Okullar tatile girdi, sünnet mevsimi başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004