Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Merkez sağın hafızası bu listede

Milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Türkiye’nin çizdiği yolda demokrasisine devam edeceğini ifade etti. Ağar, “Bu yolda Demokrat Parti’nin önemi bir kez daha ortadadır. İnanarak vücudumuzun her zerresinde hissederek yolumuzun her noktasında bir büyük hatıraya bağlı, ama o hatıranın ışığında modern büyük Türkiye’yi kurmak yolunda olduk” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘’Adalet Partisi’nden Doğru Yol Partisi’ne bu dâvânın en zor dönemlerde çilesini çekmiş bütün kesimleri, Demokrat Parti geleneğini, aday listelerinde buluşturduk’’ dedi.

DP’nin 23. Dönem Milletvekili Adayları tanıtım toplantısı dün İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın katılımıyla yapıldı. DP lideri Mehmet Ağar, toplantıda yaptığı konuşmada, takvim sıkışıklığı sebebiyle gerçekleştirilemeyen bütünleşmenin listelerde önü açık bir şekilde sağlandığını söyledi.

Ağar, seçim sürecine değinerek, Türkiye’nin bir büyük tarihî döneme girdiğini söyledi. DP’nin Türkiye’nin zor günleri aşmak için var olduğunu ifade eden Ağar, “61 yıllık demokrasi mücadelesi kolay olmamıştır. Yolun önüne hep engeller çıkmıştır. Bütün bu engelleri aşarken Allah’a sığınıp millete güvenerek yola devam etmişizdir” dedi.

DP’nin, duruşuyla, ağırlığıyla Türkiye’yi yönetmeye hazır olduğunu belirten, Ağar, “Türkiye 2012’ye kadar olan başbakanını seçecektir. Türkiye, yeniden huzuru bulacak, yeniden parlak ve muhteşem geleceği görecek. Ülkenin ezilen küçük esnafını çaresizlikten kurtaracak. Emeklinin umudunu yeni baştan taşıyacak, vize kapılarında değil, Türkiye’nin bereketli alanlarında hayata yeniden başlayan gençlerin umudu olacak” diye konuştu.

“Türkiye 22 Temmuz’da Türkiye’yi kutuplaştıran değil kucaklaştıran, güvendiği bir başbakanı seçecek” diyen Ağar şunları kaydetti:

“Türkiye, sokakların güvenliğini sağlayan, çiftçinin alın terini veren, küçük esnafın ve sanayicinin sıkıntılarını çözen, akan ana gözyaşını durduran, emeklilerin yüzünü güldüren bir başbakanı seçecek. Adalet Partisinden Doğru Yol Partisine bu dâvânın en zor dönemlerde çilesini çekmiş bütün kesimleri, Demokrat Parti geleneğini, aday listelerinde buluşturduk.’’

Demokrat Parti’nin ülkenin, milletin değerleriyle çağın değerlerini buluşturan bir parti olduğunu vurgulayan Ağar, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin modern ve büyük geleceğini kurma gayesiyle Demokrat Parti vardı. Bugün de bu çizginin iktidarına ihtiyaç vardır. Horlanan millet Demokrat Parti ile itibar kazanmıştır. Bizim kaderimiz Türkiye’nin muhteşem kaderiyle birleştiği vakit Türkiye hep güçlü hep büyük olmuştur” diye konuştu.

BAĞIRARAK ÇÖZÜLMEZ

Konuşmasında terör konusuna da değinen Mehmet Ağar, “Kim bağırıp çağırıyorsa o terörü çözer sanıyor. Terör bağırmayla çözülmez” dedi. DP lideri Mehmet Ağar, Türkiye’nin çizdiği yolda demokrasisine devam edeceğini ifade ederek, “Meydanları bıraktık bir haftada konuşsunlar diye. Ortaya çıkan manzara, hepsi daha fazla bağırmaya çalışıyorlar. Söyledikleri bir söz, ortaya koydukları bir çözüm yok” şeklinde konuştu.

“Bizim işimiz kanı, acıyı durdurmaktır” diyen Ağar, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim işimiz ülkenin bütünlüğünü, birliğini, beraberliğini sağlamaktır. Kan üzerinden gelen oy bize haramdır. Bizim işimiz değildir. Bizim inancımız budur ki musalla taşlarına şehit gelmesin. Bu topraklarda büyüyen insanlar, sonu gelmeyen çatışmalar içinde olmasınlar.”

Başbakan Erdoğan’ın televizyonda terör olaylarına ilişkin açıkladığı istatistik rakamlarına da değinen Ağar, “Başbakan televizyonda birşeyler söylemek istedi. O dönemde verilen mücadele toplumun bütün kesimlerinde kabul görmüştür. 1993 ila 1996 yılları arasında Türkiye’ye karşı en büyük kalkışmaya gereken cevap verilmiştir. Söyleyeceklerimi meydanlarda söyleyeceğim. Meydanlara geliyorum” şeklinde konuştu.

İsim vermeden MHP lideri Devlet Bahçeliyi de eleştiren Ağar, “Türkiye’de Fırat’ın ötesine geçemeyeceksin. Sonra meydanlarda bağıracaksın. Nereye kadar? 23 Temmuz’a kadar” dedi.

İLK MİTİNG AYDIN'DA

DP’nin ilk mitingi bugün Aydın’da ikinci mitingi ise yarın Antalya’da gerçekleştirilecek. Bu seçim döneminde DP 27 ilde miting yapacak.

Mustafa GÖKMEN / İSTANBUL

19.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkez sağın hafızası bu listede

  Karanlık senaryo

  4 terörist ölü ele geçirildi

  Diyarbakır’da bomba alarmı

  Önce YÖK’ü halletmek gerekiyor

  Meclis, 5 yılda 914 kanun çıkardı

  Listeler kesinleşiyor

  Süre kısaltmaya veto

  Anayasa Mahkemesi iptal isteğini görüşecek

  MGK, yarın toplanacak

  Güvenlik bölgesi yasağı

  Kardeşleri için duâ ettiler

  Televizyon propagandası 15 Temmuz'da başlayacak

  Afrika sıcakları geliyor

  İstanbul’da su alarm veriyor

  Kırık camlar yüzünden, tarla kül oldu

  Topbaş’tan Darülacezelilere ziyaret

  Selâmlaşma barışın anahtarı

  Güneş enerjisi ile yemek pişirme şenliği

  Havuzlarda enfeksiyonlara dikkat!

  Okullar tatile girdi, sünnet mevsimi başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004