Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kıratın yaptıklarını satıp faiz ödüyorlar

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, PETKİM ihalesiyle ilgili olarak, “Hükümet, Kırat iktidarlarının yaptıklarını satıp borç ve faiz ödemekle meşguldür. Yıllık 1,5 milyar dolar geliri olan PETKİM, ciddî bir tahkikat yapılmadan, 2 milyar dolara satılmıştır” dedi. Dünkü Trabzon mitinginde, CHP ve AKP’yi eleştiren Ağar, “İnsanların kutuplaşmasını, zıtlaşmasını ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, CHP’nin cumhuriyetin, AKP’nin de dinin arkasına saklandığını söyleyerek, “Bu değerleri siyasetin istismarından çıkaracağız. Bırakın bunları kardeşim. Siyaset proje, iş, aş, gençliğin geleceğini düşünmektir” dedi.

Mehmet Ağar, partisince Trabzon’un Taksim Meydanı’nda düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, 2003’te “fındığa sahip çıkmak Karadeniz'e, Karadeniz'e sahip çıkmak Türkiye’ye sahip çıkmak” dediğini hatırlatarak, “Millî mücadelenin arkasında Karadeniz’in inatçılığı, azmi vardır. Bu azimle cumhuriyet kurulmuştur. Karadeniz ürününe namuslu fiyat bekledi ama Karadenizli Başbakan bunu vermedi” dedi.

Medyanın hükümete destek verdiğini ileri süren Ağar, “Birileri devlet helikopteri ve uçakla mitinge gider. Toplama kalabalıkları onla çarparak renkli ekranlara çıkar. Ama bizim heyecanımız vardır. Allah bize medya yerine meydanları nasip eylesin. Kalplerin, yüreklerin partisi olmayı nasip etsin” diyerek Başbakanı ekranda tartışmaya çağırdı.

Meydanda Anavatan bayraklarını gören Ağar, sözü merkez sağdaki birleşmeye getirdi. Ayrı binalarda oturmanın zamanın geçtiğini ifade eden Ağar, “Bir araya gelelim dedik. Biraz aceleye geldi. Seçim sonrası tek parti altında iyi niyet ve kalbi safiyaneyle çıktığımız yolda birleşeceğiz. Biriz beraberiz” diye konuştu.

CUMHURİYETİN GÜCÜ

Konuşmasında CHP ve AKP’yi eleştiren Ağar, şu mesajları verdi:

“İnsanları kutuplaşmasını, zıtlaşmasını ortadan kaldıracağız. Birileri ‘cumhuriyet kazanacak, halk kazanacak’ diyor. Cumhuriyet seçime girmez. Ebediyete kadar milletin cumhuriyetidir. Cumhuriyet bir partinin malı değildir milletin müştereğidir. Bizim meselemiz Türkiye’nin değerlerini korumaktır.

Yıllarca başörtüsü siyaseti yapıldı. ‘Başörtüsü namusumuzdur’ diye meydan meydan gezdiler. Ama meselenin iktidar nimetine oturma, nimeti paylaşma meselesi olduğu anlaşıldı. Biz demokrat misyondan geliyoruz. Cumhuriyetin gücü başörtülüyü de başörtüsüzü de okutmayı başarmaktır. Hepsi cumhuriyetin hür, eşit vatandaşıdır. İnsanımız inandığı gibi yaşayacaktır. Biri başörtüsünü kullanarak, diğeri buna karşı çıkarak ülkeyi bölüyor. Bu değerleri siyasetin istismarından çıkaracağız. Biri dinin, diğeri cumhuriyetin arkasına sığınıyor. Bırakın bunları kardeşim. Siyaset proje, iş, aş, gençliğin geleceğini düşünmektir.

AKP’NİN OYUNU GÖRÜLDÜ

Bağırıp çağırarak masaya vurarak terörle mücadele edilmez. Bunlar birbirlerine karşılıklı ip atar. Bunlar ip atlarken biz dağın başında teröristlerle mücadele ediyorduk. Türkiye’nin meselesi camiye şehit cenazesi getirmemeyi başarmaktır. Biz bunu başaracağız. Terörü dışarıya ihale ettiler, sıfır terörle göreve geldiniz şimdi anaların gözünde yaş eksik olmuyor.

360 kişiyle cumhurbaşkanı seçemediler. Bunun bir oyun olduğu ortaya çıktı. Buradan Sayın Başbakan bir çağrıda bulunuyorum. ‘Benim cumhurbaşkanı adayım Abdullah Gül, TBMM Başkanı adayım Bülent Arınç’ desin. Diyemiyor. Oyun görüldü.”

MİTİNG NOTLARI...

• İki aya yakın bir zamandır yağmura hasret olan Trabzon’a sabah saatlerinden itibaren yağan yağmur Trabzonluların yüzünü güldürdü.

• DP otobüsleri ve milletvekilleri adaylarına tahsis edilen otobüs ve minibüsler Trabzonluları mitinge dâvet etti.

• Yağan yağmur öğlen ezanı okunduğu sırada durdu. Bu saatten itibaren meydan dolmaya başladı.

• Çalan hareketli parçalara Karadenizliler horon tutarak eşlik etti.

• Miting alanında Anavatan Partisi’nin bayrakları yer aldı.

• Çok sayıda pankartın kullanıldığı alanda Karadenizlilerin keskin zekâsının ürünü pankartlar DP’lileri sevindirdi.

• Saat 11.00’de başlaması gereken miting yoğun yağmur sebebiyle saat 12.50’de başladı.

• Ağar, kürsüye çıkınca uzun süre havai fişek patlatıldı.

• Ağar, miting sonunda milletvekili adaylarını tek tek kürsüye çağırarak tanıttı.

Faruk ÇAKIR - Kemal BENEK / TRABZON

08.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsünü görmezden geliyorlar

  Önce meclis

  Kıratın yaptıklarını satıp faiz ödüyorlar

  Demokrasi sivil toplumla yaşar

  Astsubaylar haklarını arıyorlar

  İktidarların görevi istismar değil çare bulmak

  Adaylar seçmeni avlamaya çalışıyor

  Yüzde 50 yetmez, yüzde 80 verin

  Diyarbakır'da askerî servis aracını bombalayanlar yakalandı

  Bodrum yanıyor

  GAP toplumu değiştirdi

  Sınırda gurbetçi kalabalığı

  OKS, yarın açıklanıyor

  Yetkisiz acentalara dikkat


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004