Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Astsubaylar haklarını arıyorlar

"Astsubaylar Girişim Platformu” yayınladığı bildiriyle, “TSK içerisinde ciddî bir güç olan ve taşınmakta olan yükün büyük kısmını sırtlarında taşıyan astsubayların, kimi geri zihniyetlerin bir ürünü olan OYAK ve özlük hakları konusunda yaşanan çifte standart karşısında sesini yükseltmeye başladıklarını” bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) subay ve astsubaylar arasında özlük hakları konusunda farklılığa tepkiler devam ediyor.

Astsubayla Girişim Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada, 95 bine yaklaşan muvazzaf mevcudu ve 150 bine yaklaşan emekli mevcuduyla TSK içerisinde ciddi bir güç olan ve taşınmakta olan yükün büyük kısmını sırtlarında taşıyan astsubayların, Oyak ve özlük hakları konusunda yaşanan “çifte standart” karşısında sesini yükseltmeye başladığı ifade edildi. Açıklamada, şöyle denildi:

“TSK’nın yasal amiri konumunda bulunan Genelkurmay Başkanlığı’nın yıllar içerisinde özellikle astsubaylara üvey evlât muamelesi ve siyasi iradenin tavrı karşısında sessiz kalması sonucunda, astsubayların özlük hakları kırpılarak güdük bir hale getirilmiştir. Geçmişte kıdemli bir başçavuş, yarbay muadili ücret almakta iken süregelen haksızlıklar sonucu üsteğmen muadili seviyesine indirgenmiştir. Üstelik bu kötüye gidiş, yıllar içinde astsubaylar arasında meslek yüksek okulu ve üniversite mezunu yüzdesinin artmasıyla ters orantılı olarak gelişme göstermiştir.

İç Hizmet Kanunu ve Askerî Ceza Kanunu’nda yer alan, astsubaylarla ilgili Osmanlı döneminden kalma hükümler değiştirilerek daha güncel, hakkaniyetli ve çifte standarda meydan vermeyecek hükümler getirilmelidir.

Bugüne kadar sessiz ve mülayim bir şekilde vatan savunmasında en ön saflarda yer almış olan astsubay camiası, yaşanan çifte standart karşısında artık sabrın ve hoş görünün son noktasına gelmiş durumdadır.”

/ İSTANBUL

08.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsünü görmezden geliyorlar

  Önce meclis

  Kıratın yaptıklarını satıp faiz ödüyorlar

  Demokrasi sivil toplumla yaşar

  Astsubaylar haklarını arıyorlar

  İktidarların görevi istismar değil çare bulmak

  Adaylar seçmeni avlamaya çalışıyor

  Yüzde 50 yetmez, yüzde 80 verin

  Diyarbakır'da askerî servis aracını bombalayanlar yakalandı

  Bodrum yanıyor

  GAP toplumu değiştirdi

  Sınırda gurbetçi kalabalığı

  OKS, yarın açıklanıyor

  Yetkisiz acentalara dikkat


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004