Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ Müzesinde fotoğraf yasak

Konya Müze Müdürlüğünün, Kültür ve Turizm Bakanlığından Mevlânâ Müzesi içinde fotoğraf ve görüntünün yasaklanması yolundaki talebine olumlu cevap geldi. Müze yetkilileri, Mevlânâ Müzesi’ni her gün binlerce, yıl boyunca ise yaklaşık 1.5 milyon civarında yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Ziyaretçilerin yüzde 90’ının elinde dijital fotoğraf makinesi ya da kamera olduğunu ifade eden yetkililer, bunların hemen hepsinin müze içinden görüntü almaya çalıştığını kaydetti.

Bu durumun müze içindeki atmosferi bozduğunu savunan yetkililer, şunları söyledi:

‘’Flaşlar, müzedeki tarihî eserlerin genel yapısına zarar veriyor. Bu uzman raporlarında da açıkça tesbit edildi. Ayrıca fotoğraf ve görüntü genellikle Mevlânâ’nın sandukasının önünde çekiliyor. Birisi duâ ederken, diğeri sandukaya arkasını dönüp fotoğraf çeken arkadaşına poz veriyor. Sürekli görüntü almaya çalışılması müze içindeki rahat ve huzurlu ortamı bozuyor. Ayrıca binlerce kişinin geldiği müze içinde görüntü almaya çalışanlar yüzünden tıkanmalar oluyor.’’

Dünyanın birçok yerinde Mevlânâ Müzesi gibi çok ziyaretçisi olan müzelerde fotoğraf ve görüntü alınmasının yasak olduğunu vurgulayan yetkililer, ‘’Biz de müzede Mayıs-Eylül arasında fotoğraf ve görüntü çekilmesinin yasaklanması için Kültür ve Turizm Bakanlığına talepte bulunduk. Çünkü bu aylarda günde ortalama 8 bin ziyaretçi geliyor. Talebimize olumlu yanıt geldi ve yasak başladı’’ dediler.

01.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Binlerce yıllık birikim ziyaretçilerini bekliyor

  Burdur Müzesi gittikçe zenginleşiyor

  Bismil tarihî eser fışkırıyor

  Mevlânâ Müzesinde fotoğraf yasak

  Ülkemize köprü oldular

  Mevlânâ’yı arayan Uygulama Merkezi’ni buluyor


 Son Dakika Haberleri