Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bismil tarihî eser fışkırıyor

Yapımına başlanan Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan tarihî eserlerin kurtarılması amacıyla Hasankeyf ve Bismil’de başlatılan kazılar sürüyor. Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı Ilısu köyünde geçen yıl temeli atılan Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan tarihî eserlerin kurtarılması amacıyla Batman’ın Hasankeyf ilçesi ile Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 9 yerde kazılar sürüyor.

Bismil’de Hırbemerdon Tepe, Kavuşan Tepe, Ziyaret Tepe, Hakemi Use Tepe, Kenan Tepe, Şahin Tepe, Salat Tepe, Körtik Tepe, Batı Salat Yerleşiminde yapılan kazılarda MÖ 1000 yıllarından günümüze kadar olan tarihî eserler gün ışığına çıkarılıyor.

Diyarbakır Müze Müdür Vekili Nevin Soyukaya, Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan tarihî eserlerin kurtarılması amacıyla Bismil’de 1999 yılında başlatılan kazıların Kültür ve Turizm Bakanlığı ile DSİ’nin işbirliğiyle sürdüğünü söyledi.

Kazılarda farklı tarihî dönemlere ait birçok eserin ortaya çıkarıldığını ve kazıların baraj gölü yapılıncaya kadar süreceğini anlatan Soyukaya, kazılar sayesinde çok sayıda değerli eserin ortaya çıkarıldığını kaydetti.

01.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Binlerce yıllık birikim ziyaretçilerini bekliyor

  Burdur Müzesi gittikçe zenginleşiyor

  Bismil tarihî eser fışkırıyor

  Mevlânâ Müzesinde fotoğraf yasak

  Ülkemize köprü oldular

  Mevlânâ’yı arayan Uygulama Merkezi’ni buluyor


 Son Dakika Haberleri