Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Organik tarımda Avrupa’yı besleriz

Organik Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ (ORTSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Organik Tahıl Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Hüseyin Şahin, Türkiye’nin organik tarım konusunda çok büyük avantajları olduğunu belirterek, ‘’Türkiye güneşiyle, iklim çeşidiyle, organik tarımda bütün Avrupa’yı besleyecek bir bölge’’ dedi.

Avrasya Tarım 2007 Fuarı’na katılan Hüseyin Şahin, Kırşehir’in Organik Tarım Merkezi yapılması projesine ilişkin olarak, pilot bölgede başarılı olmaları halinde Türkiye’de Organik Tarım Merkez Birliği’ni kurma hedefleri olduğunu, Sivas’ı, Tokat’ı, İç Anadolu’yu tahıl konusunda örgütlemek istediklerini belirterek, bunun alt yapısını hazırlamaya çalıştıklarını, bunun için Kırşehir’de 6 tane birlik kurduklarını kaydetti.

Hüseyin Şahin, organik tarımda çok hızlı bir pazar trendi olduğunu ifade ederek, ‘’Her yıl yüzde 400 civarında artıyor talep. Dünyadaki pazar payı 1990 yılında yaklaşık 2,5 milyar dolarken, şu anda 100 milyar dolar civarında’’ diye konuştu.

Bu konuda Türkiye’nin çok büyük avantajı olduğunu vurgulayan Şahin, ‘’Türkiye güneşiyle, iklim çeşidiyle, organik tarımda bütün Avrupa’yı besleyecek veya dünyaya ciddî ihracat potansiyeli olan bir bölge. Topraklarımızı korumamız gerekiyor’’ dedi.

Şahin, ‘’5 yılda kesinlikle yıllık ortalama 50 milyon dolar civarında ihracat yapan bir potansiyele ulaşmayı hedefliyoruz’’ dedi.

/ İSTANBUL

11.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Dövizle borçlanmayın”

  Kuraklık sofrayı da, tarlayı da vurdu

  Deniz suyunu arıtmak daha ucuz

  Borsada tatlı kâr

  “Greve evet” yanlış karar

  Petrol ithal etmeyebiliriz

  Alış veriş’te, ‘çarşıdan plazaya’ geçiş

  Verginin yüzde 44,7’si İstanbul’dan

  Organik tarımda Avrupa’yı besleriz


 Son Dakika Haberleri