Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“Dövizle borçlanmayın”

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, “Döviz geliri olmayan vatandaşlarımız dövizle borçlanmalara hiç itibar etmemeli” dedi. İş Bankası ile Kredi Garanti Fonu arasında imzalanan işbirliği anlaşması sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Özince, muhtemel bir küresel krizin Türkiye’yi nasıl etkileyeceğine ilişkin bir soruya karşılık olarak, Türkiye’de çeşitli kırılganlıklar bulunduğunu, ancak muhtemel bir krizden ne büyüklükte etkileneceğinin tam olarak söylenemeyeceğini dile getirdi.

Türkiye’nin dış kaynağı yalnızca doğrudan sermaye olarak değil önemli miktarlarda hareketli portföyler ile de aldığına dikkat çeken Özince, “Bu durum hem Türkiye’deki hem dünyadaki dengesizliklerden ciddi şekilde etkileniyor. Dolayısıyla böylesi bir durum heran risk oluşturur. Ama Türkiye için önemli boyutlarda risk oluşturup oluşturmayacağını söylemek güç” dedi.

Özince, Türkiye’de hâlâ başta reel sektör ve kişiler olmak üzere, bankacılık dışındaki kesimlerin fazlaca kur riski aldığı uyarısında bulunarak, şöyle konuştu: “Tabi reel sektörün kurumsal yapılarında bunu iyi yönetenler çoğunluktadır. Ama kur riski bunu taşıyamayacak olanlar tarafından alınmamalı. Hele vatandaşlarımız, döviz geliri olmayan vatandaşlarımız, dövizle borçlanmalara hiç itibar etmemeli. Bu yaşanılanların büyük bir problem yaratmayacağını ümit ediyorum. Türkiye, son seçimle tekrar önemli ölçüde güvence altına alınan istikrar nedeniyle, krizin biraz dışında kalmasını başarıyor gibi gözüküyor.”

/ İSTANBUL

11.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Dövizle borçlanmayın”

  Kuraklık sofrayı da, tarlayı da vurdu

  Deniz suyunu arıtmak daha ucuz

  Borsada tatlı kâr

  “Greve evet” yanlış karar

  Petrol ithal etmeyebiliriz

  Alış veriş’te, ‘çarşıdan plazaya’ geçiş

  Verginin yüzde 44,7’si İstanbul’dan

  Organik tarımda Avrupa’yı besleriz


 Son Dakika Haberleri