Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“Greve evet” yanlış karar

Turizmciler ve yerel yöneticiler, THY’deki grev oylamasında ‘’evet’’ kararı çıkmasının Türk turizmini olumsuz etkileyeceğini belirterek taraflara uzlaşma çağrısı yaptı.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası’nın (Hava-İş), toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldığı Türk Hava Yolları (THY) A.O. ve THY Teknik A.Ş’de 4 gün önce başlatılan grev oylamasında “evet’’ kararının çıkmasının turizmi olumsuz etkileyeceği bildirildi.

Tarafların anlaşamamasının “Türk turizmini olumsuz etkileyeceğini’’ görüşünü dile getiren Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Hepimiz, Türkiye’nin daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Türkiye’nin şartlarını ve geleceğini çok iyi düşünmemiz lazım. Biz tarafların anlaşmasını, uzlaşmasını istiyoruz. Ülkesini düşünen herkes, bu konuda biraz fedakârlık yapmalı’’ diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı da, THY çalışanlarının greve ‘evet’ demesinin Türkiye açısından doğru bir karar olmadığını söyledi. Satıcı, “Grevin olmaması için hukuki yollar ne ise, bu grevin ertelenmesi de söz konusu olursa biz taraf olarak da konuya müdahil oluruz’’ dedi.

/ MUĞLA

11.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Dövizle borçlanmayın”

  Kuraklık sofrayı da, tarlayı da vurdu

  Deniz suyunu arıtmak daha ucuz

  Borsada tatlı kâr

  “Greve evet” yanlış karar

  Petrol ithal etmeyebiliriz

  Alış veriş’te, ‘çarşıdan plazaya’ geçiş

  Verginin yüzde 44,7’si İstanbul’dan

  Organik tarımda Avrupa’yı besleriz


 Son Dakika Haberleri