Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kültür ve Turizm Bakanlığından yeni eserler

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, ‘’Sabri Fehmi Ülgener: Küreselleşme ve Zihniyet Dünyamız’’ ile ünlü Türk bilgini Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ‘’İslâm’da Bilim ve Teknik’’ adlı eserini, yayın dünyasına kazandırdı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 1983 yılında hayatını kaybeden Ülgener’in hatırasına hazırlanan “Sabri Fehmi Ülgener: Küreselleşme ve Zihniyet Dünyamız’ adlı çalışmada, bilim adamları ve entelektüllerin yazıları ve yorumlarıyla Ülgener’in tanıtılmaya çalışıldığı belirtildi. Eserde, ‘’Hayatıyla Ülgener’’, ‘’Fikirleriyle Ülgener’’, ‘’Eserleriyle Ülgener’’ ve ‘’Ülgener’in Ardından’’ bölümleri yer alıyor.

Ünlü Türk bilgini Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ‘’İslâm’da Bilim ve Teknik’’ adlı eserinin ise, muhtevası ve irdelediği düşüncelerle, Batı odaklı bilim tarihi yazımının eleştirel bir çözümlemesini yaptığı ifade edilen açıklamada, İslâm ve Orta Çağ bilimine yeni bir bakış açısı sunarak, İslâm biliminin eski Yunan, ayrıca Hint, Bizans ve İran dönemlerinden devr aldığı bilimsel mirası korumak ve yaymakla birlikte, eklediği özgün eserlerle ileri götürdüğünün değerlendirmesini yaptığı belirtildi.

22.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mevlânâ gençleri buluşturuyor

  Üsküdar’a 19. kez gider iken

  Tarihî köprülerin restorasyonunda adım adım sona doğru yaklaşılıyor

  Çifte Minareli restore edilecek

  Kültür ve Turizm Bakanlığından yeni eserler

  Bakanlıktan mimarlara "Koruma" ödülü


 Son Dakika Haberleri