Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Üsküdar’a 19. kez gider iken

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Şenlikleri başlıyor. 25-30 Ağustos 2007 tarihleri arasında düzenlenen Festival, uluslar arası folklor gösterilerinden Türk Sanat ve Tasavvuf Musikisi konserlerine, hat sergilerinden şiir dinletisine, sıra gecesinden Osmanlı çarşısına ve çeşitli spor aktivitelerine kadar birçok faaliyete ev sahipliği yapacak.

Kâtibim Festivali, Üsküdar’ın kültürel mirasını bugünün nesillerine anlatma, yaşatma ve geleceğe taşıma gayretiyle gerçekleştirilen çok yönlü bir muhtevaya sahip. Şenliğin nitelik ve nicelik açısından zengin, Üsküdar’ın tarihî ve kültürel birikimini yansıtan programlarıyla her kesim ve kültürden insanı aynı ortamda buluşturarak bütün insanlığa sevgi, barış ve dostluk mesajı vermesi amaçlanmaktadır.

Funda Arar, Zara, İsmail Tütür, Songül Karlı, Şükriye Tutkun, Hasan Cihat Örter, Bedirhan Gökçe, Özhan Eren, Tayfun Talipoğlu konser ve dinletileri, uluslar arası halk oyunları ekiplerinin gösterileri, spor aktiviteleri, çocuk eğlenceleri, Boğaz gezileri, şiir dinletisi ve sıra gecesi ile Üsküdarlılar altı gün sürecek Festival boyunca birçok alternatif kültür san’at etkinliğini yakından takip etme fırsatı bulacak.

Ayrıca tarihimizde önemli bir yeri olan, Hezarfen Ahmet Çelebi’nin “Galata’dan Doğancılar’a” uçuşunun canlandırılacağı Hezarfen uçuşu ile, Geleneksel Türk tiyatrosunun büyük ustası, Üsküdarlı İsmail Dümbüllü adına düzenlenecek Tiyatro ödülleri ve 4. Geleneksel resim yarışması da şenliğe renk katacak.

22.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mevlânâ gençleri buluşturuyor

  Üsküdar’a 19. kez gider iken

  Tarihî köprülerin restorasyonunda adım adım sona doğru yaklaşılıyor

  Çifte Minareli restore edilecek

  Kültür ve Turizm Bakanlığından yeni eserler

  Bakanlıktan mimarlara "Koruma" ödülü


 Son Dakika Haberleri