Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Çifte Minareli restore edilecek

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde yapılan Çifte Minareli Medrese restore edilecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri, yaptığı açıklamada, Erzurum merkezde bulunan ve 13. yüzyılda yapılan Çifte Minareli Medrese’nin restorasyonu için çalışmaların başladığını bildirdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Erzurum Üniversitesinde görevli öğretim üyelerinden oluşan bir heyetin yapıda jeofizik ve jeoteknik incelemelerde bulunduğunu ifade eden yetkililer, bu incelemede restorasyon çalışmalarında kullanılacak malzemelerin de belirlendiğini söyledi. Belirlenen malzemelerin temin edilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından gelecek ay ihaleye çıkılacağını belirten yetkililer, şu bilgileri verdiler:

‘’Çifte Minareli Medrese 13. yüzyılın önemli eserleri arasında yer almaktadır. Medrese, 2002’de Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmişti. 2006’da medrese yeniden Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğuna verildi. Restorasyon çalışmaları kapsamında yapılan ilk incelemelerin ardından yapının sağlam olduğu, ancak yenileme istediği belirlendi. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun onaylamasının ardından yapının ana binasında ve çevre düzeninde gelecek yıl restorasyon çalışmaları yapacağız.’’ Yetkililer, yapacakları restorasyonun Çifte Minareli Medrese’nin yapıldığı dönemin özelliklerini taşıyacak nitelikte olacağını da sözlerine ekledi.

/ ERZURUM

22.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mevlânâ gençleri buluşturuyor

  Üsküdar’a 19. kez gider iken

  Tarihî köprülerin restorasyonunda adım adım sona doğru yaklaşılıyor

  Çifte Minareli restore edilecek

  Kültür ve Turizm Bakanlığından yeni eserler

  Bakanlıktan mimarlara "Koruma" ödülü


 Son Dakika Haberleri