Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ gençleri buluşturuyor

2007 Mevlânâ yılı faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen ‘’Mevlânâ Hoşgörüsünde Uluslararası Gençlik Buluşması’’ 30 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden toplam 2 bin 500’e yakın genci bir araya getiriyor.

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Selçuk Üniversitesinin (SÜ) katkılarıyla FOMGED Gençlik Kulübünce düzenlenen ‘’Mevlânâ Hoşgörüsünde Uluslararası Gençlik Buluşması’’ faaliyetleri, Mevlânâ Müzesi’ne yapılan Sevgi Korteji Yürüyüşü ile başladı.

Faaliyetler çerçevesinde Konya’ya gelen yaklaşık 30 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden toplam 2 bin 500’e yakın genç, Konya Stadyumu’nda toplandı.

Daha sonra aralarında Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın da bulunduğu topluluk, ‘’Sevgi Korteji Yürüyüşü’’ adı altında Mevlana Müzesi Gül Bahçesi’ne kortej halinde yürüdü.

Gençlerin ülkelerine özgü kıyafetleriyle gösteriler yaptığı yürüyüşü meraklı bakışlarla izleyen vatandaşlar, alkış tutarak gençlere destek verdi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Mevlânâ Gülbahçe’de yaptığı konuşmada, müdürlük olarak bugüne kadar birçok olimpiyat ve festival gibi organizasyonlara imza attıklarını belirtti.

Düzenlenen bütün festival ve organizasyonlarda spor ruhu, sevgi, dostluk ve kardeşliğin anlatılmaya çalışıldığını dile getiren Atalay, ‘’Dünya, bugün sevgi, dostluk ve kardeşliğin tesisi için çabalar gösteriyor. Ama yüzyıllar öncesinde Mevlânâ bu dostluk ve kardeşlik mesajlarını vermiş. Demek ki Mevlânâ’yı tüm dünyaya, insanlığa anlatmak lâzım. Biz de burada Mevlânâ’nın bu mesajlarını vermeye çalışıyoruz’’ dedi.

Program, daha sonra ülke kafile başkanlarının Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ı ziyaretleriyle devam etti.

/ KONYA

22.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mevlânâ gençleri buluşturuyor

  Üsküdar’a 19. kez gider iken

  Tarihî köprülerin restorasyonunda adım adım sona doğru yaklaşılıyor

  Çifte Minareli restore edilecek

  Kültür ve Turizm Bakanlığından yeni eserler

  Bakanlıktan mimarlara "Koruma" ödülü


 Son Dakika Haberleri