Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Öncelik sosyal projelerde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulacak olan 60’ıncı hükümetin programı netleşmeye başladı. Sosyal projeleri öne çıkaran bir anlayışya hazırlanan program, demokrasiyi, bireysel hak ve özgürlükleri geliştirmeyi hedefliyor.

Cnn Türk’ün haberine göre, 60’ıncı hükümet programıyla ilgili çalışmayı, Devlet Bakanları Beşir Atalay ve Ali Babacan ile Başbakanlık Eski Müsteşarı Ömer Dinçer sürdürüyor. Demokrasi ve temel özgürlüklerin geliştirilmesini hedef alan program, yatırım, istihdam ve sosyal politikalar eksenine oturuyor. Ana unsur ise ekonomi. Buna göre işsizliği azaltıcı politikalar sürdürülecek. İstihdam üzerindeki vergiler indirilecek. Vergi ve sosyal güvenlik primi tek bir beyanname ile toplanacak. Bölgesel ve sektörel teşvikler verilecek.

Geçen dönem yapılan sosyal yardımların genişletilerek sürdürülmesi hükümet programında yer alıyor. Ücretsiz kitap dağıtımı ve maddi yardımlar sürecek. İşsizlik sigortasından yararlanma koşulları yeniden düzenlenecek. 18 yaşın altındaki çocukları kapsayan genel sağlık sigortası bu dönemde yaşama geçirilecek.

Programda asayiş olaylarıyla etkin mücadele için yeni düzenlemeler yapılması da öngörülüyor. Buna göre kolluk güçlerinin yetkileri gözden geçirilecek ve teçhizat bakımından eksiklikleri giderilecek. Suçlara ilişkin tüm veriler, suç analiz merkezinde toplanıp değerlendirilecek. Polisin suçla mücadelesi için profesyonellik gerektirmeyen işler sivil birimlere devredilecek.

Yerel yönetimlerin daha güçlü hale getirilmesiyle ilgili tasarılar yeni dönemde yasalaştırılacak. Yerinden yönetim ilkesi üniter yapı, idarenin bütünlüğü içinde gerçekleştirilecek.

Hükümet programında AB’ye katılım sürecinin güçlü bir şekilde sürdürülmesi üzerinde duruluyor. Ayrıca, komşu ülkelerle iyi ilişkiler geliştirilerek ekonomik kapasitenin artırılması hedefleniyor.

Kuruluş takvimi hazır

Yeni Bakanlar Kurulu listesi ve hükümet programı 31 Ağustos günü TBMM Genel Kurulu’nda birlikte açıklanacak. Hükümetin kurulmasına ilişkin süreç hafta başında yapılan AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele alınmıştı. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer’in, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesi halinde aynı gün devir teslim yapılmasını istediğini açıklamıştı. Yapılan değerlendirmeler sonrasında devir teslimin 29 Ağustos günü yapılması, kabinenin ise 31 Ağustos’ta yeni cumhurbaşkanına sunulması kararlaştırıldı. TBMM Başkanlığı’nın çağrısı doğrultusunda Meclis Genel Kurulu 31 Ağustos günü özel gündemle toplanacak. Yeni Bakanlar Kurulu listesinin okunmasının ardından Başbakan Erdoğan hükümet programını açıklayacak. Hükümet programı üzerindeki müzakereler 3 Eylül’de güven oylaması ise 5 Eylül’de gerçekleştirilecek. Hükümetin Meclis’ten güven oyu almasının ardından TBMM Genel Kurulu 1 Ekim’e kadar tatile girecek.

/ ANKARA

26.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çankaya herkesin

  Gelecek korkusu yaşıyorlar

  Erdoğan: Halkın oyladığı değil, onayladığı bir Anayasa olacak

  MHP’den destek yok

  CHP’de muhaliflerin parolası “999 S”

  Şırnak’ta çatışma: 2 şehit

  18 köy selde zarar gördü

  500 hektar kül oldu

  Öncelik sosyal projelerde

  Antalya-Stutgart hattında faciaya ramak kaldı

  Kuşadası’nda deprem

  Trafik canavarı Kayseri’de

  Kadın memur tacizden rahatsız

  THY’den, Ramazan’a özel uçuş fırsatı

  Köylülerin su isyanı

  Erciyes’e kar yağdı

  Alfred Üniversitesi İstanbul’da

  Kurşunlu oyuncaklar zehir saçıyor

  İstanbul’un 10 ilçesinde 2 gün su yok

  Kapıkule’de TIR kuyruğu

  4. hafızlık yarışması finali bugün

  “Helâl Sertifikası”ndan yanayız

  Artık sokakta değil, üniversitede

  Muhtarlar da sendika kurdu


 Son Dakika Haberleri