Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Fransız diplomasisi yalpalıyor

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’ye yönelik eleştirinin ardından, “Irak’ın işlerine karıştığı” için özür diledi.

Kouchner, Fransız RTL radyosuna verdiği demeçte, “Irak Başbakanı, bu kadar doğrudan, Irak’ın işlerine karıştığım için özür dilememi istiyor, memnuniyetle özür diliyorum” dedi.

“Sanırım anlamadı ya da ben bu sözleri Iraklı muhataplarımın ağzından duyduğumu yeterince vurgulamadım” diyen Kouchner, özrünün yine de bir şey değiştirmeyeceğini vurgulayarak, “Dünyayı öfkelendiren her günkü gerilim ve zulüm karşısında bazı eleştiriler getiren sadece ben değilim” diye konuştu. Kouchner, eleştirileri Iraklı muhataplarından duyduğunu bir kez daha vurgulayarak, “Eğer bu yanlış anlaşılmışsa üzgünüm” diye ifadesini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner, Newsweek dergisinde çıkan bir demecinde, “birçok kişinin başbakanın değişmesi gerektiğini düşündüğünü”, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’a El Maliki’nin “değiştirilmesi gerektiğini” söylediğini belirtmişti. Maliki, önceki gün gazetecilere yaptığı açıklamada, Kouchner’in, “Irak liderinin görevini bırakması gerektiği” yolundaki sözleri yüzünden Fransız hükümetinin özür dilemesini istemişti.

/ PARİS

28.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yahudileri, İsrail’e şikâyet ettik

  Fransız diplomasisi yalpalıyor

  Berezovski’den, Rusya’da devrim çağrısı

  Sarkozy, çekilme takvimi istiyor

  Yunanistan sabotajcıyı arıyor

  2 ABD askeri öldürüldü

  Baas, ‘siyasî tuzağa’ karşı çıktı

  Gazze Şeridi’ne hava saldırısı

  Sudan yardım kuruluşlarını sepetliyor


 Son Dakika Haberleri