Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Yunanistan sabotajcıyı arıyor

Yunanistan’da onlarca cephede çıkan ve kontrol altına alınmaya çalışılan orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 63’e yükseldiği bildirildi. Ülkede, yangınların sorumlusu kundakçıların yakalanmasını sağlayacak bilgiye 1 milyon Avroya kadar ödül konuldu.

Yunanistan’daki orman yangınlarının sorumlusu kundakçıların yakalanmasını sağlayacak bilgiye 1 milyon Avroya kadar ödül konuldu.

Yunan özel Alpha televizyonu, kaynağını açıklamadığı haberinde, Atina’nın kuzeydoğusunda bulunan ve son bir ayda 2 orman yangınının çıktığı İmitos dağında, kundaklamalarda kullanılan ev yapımı patlayıcı madde parçaları bulunduğunu, Atika bölgesinde ise sabotaj düzenlenebileceğine ilişkin ihbarlar alındığını duyurdu. Haberde, adı açıklanmayan bir askeri birlikle, bir helikopter üssünde patlayıcı madde parçalarına rastlandığı belirtildi.

Başbakan Kostas Karamanlis’in akşamüstü Savunma Bakanlığında ilgili bakanlarla bir araya gelerek ihbarı değerlendirdiği kaydedilen haberde, polis ve itfaiye ekiplerinin, gönüllülerin de eşliğinde devriyeye çıktığı, terörle mücadele ekiplerinin ise konuya ilişkin önlemleri almakta olduğu bildirildi.

Alpha, askeri birliklerin de alarma geçirildiğini kaydetti.

Bu arada Yunan medyası, Mora yarımadası ile Eğriboz (Evia) adasında onlarca cephede çıkan ve kontrol altına alınmaya çalışılan yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 63’e yükseldiğini duyurdu.

Öte yandan orman yangınların sorumlusu kundakçıların yakalanmasını sağlayacak bilgiye 1 milyon Avroya kadar ödül konuldu.

Bu arada Türkiye’nin, Yunanistan’daki orman yangınlarına müdahale için bir söndürme uçağı göndereceği bildirildi.

Yangın sınırı geçti

Öte yandan, Bulgaristan topraklarından, Türkiye-Bulgaristan sınırındaki Edirne merkeze bağlı Büyükismailçe Köyü sınırına sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

/ ATİNA

28.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yahudileri, İsrail’e şikâyet ettik

  Fransız diplomasisi yalpalıyor

  Berezovski’den, Rusya’da devrim çağrısı

  Sarkozy, çekilme takvimi istiyor

  Yunanistan sabotajcıyı arıyor

  2 ABD askeri öldürüldü

  Baas, ‘siyasî tuzağa’ karşı çıktı

  Gazze Şeridi’ne hava saldırısı

  Sudan yardım kuruluşlarını sepetliyor


 Son Dakika Haberleri