Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sarkozy, çekilme takvimi istiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Irak’tan yabancı askerlerin çekilmesi için net bir takvim istedi. Sarkozy, cumhurbaşkanlığı görevine geçtikten sonra ilk kez dış politikaya ilişkin açıklamalar yaptı. Paris’te Fransız elçilerini toplayan Sarkozy, dış politika önceliklerini aktardı.

Sarkozy, “Siyasi çözümden başka seçenek yok. Yabancı unsurların çekilmesi için net bir takvim açıklanmalı. Bu şekilde, sahadaki oyuncular sorumluluklarını tartıp kendilerini organize edebilir.” şeklinde konuştu.

Fransa’nın Irak’a yönelik ilgisi artıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin ABD’de Başkan George W. Bush ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Irak’a 3 günlük bir ziyaret düzenlemişti. Kouchner, Paris’in Irak konusunda kenarda beklemeyeceğini söylemişti. Irak ziyareti sırasında gelen tepkilere ilişkin Kouchner, Sarkozy’nin iktidara gelmesi ile Irak siyasetlerine değişiklik olduğunu söylemişti. Kouchner, “Önceden ‘Irak’ta görecek bakacak birşey yok. Çok karışık bir yer. Karışmamak gerekli’ diye bir düşünce vardı. Artık bu yok.” şeklinde konuşmuştu. The International Herald Tribune gazetesinde çıkan yazıda Kouchner de, Irak’taki yabancı unsurlarında ülkeyi ne zaman terk edeceğinin planlanması gerektiğini yazdı.

/ PARİS

28.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yahudileri, İsrail’e şikâyet ettik

  Fransız diplomasisi yalpalıyor

  Berezovski’den, Rusya’da devrim çağrısı

  Sarkozy, çekilme takvimi istiyor

  Yunanistan sabotajcıyı arıyor

  2 ABD askeri öldürüldü

  Baas, ‘siyasî tuzağa’ karşı çıktı

  Gazze Şeridi’ne hava saldırısı

  Sudan yardım kuruluşlarını sepetliyor


 Son Dakika Haberleri